Slasno

Jednostavne, a slasne torte od mandarina

torta od mandarina

Kako smo puno pričali o mandarinama, za vas sno našli jedan jednostavan i doista slastan recept s mandarinama. Torta je jednostavno baš mljac, mljac.
Recept je:
  • 4 jaja
  • 300 ml šećera
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 500 ml glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
Miksajte žumanjke sa šećerom. Dodajte vodu i ulje, te prosijano brašno pomiješano sa praškom za pecivo. U tu smjesu vilicom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Kalup za tortu namastite i pobrašnite pa izlijte smjesu i pecite 45 minuta na 180°C. Provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen. Preokrenite ga na kuhinjsku krpu, pustite da se ohladi i prerežite na tri dijela.
Ako izuzmemo guljenje kožice s mandarina, krema je vrlo jednostavna za izradu i potrebno je
  • 500 g očišćenih mandarina + 14 kriški za dekoraciju
  • 500 g svježeg sira
  • 100 g jogurta
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 6 žlica šećera u prahu
  • 2 vanilija šećera
  • 50 g tamne čokolade (otopiti na pari)
Svježi sir pomiješajte sa jogurtom. Dodajte šećer u prahu i vanilija šećer. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa dodajte smjesi (odvojite par žlica za premazati vrh torte). Umiješajte mandarine (kriškice možete izrezati na manje komade). Na tanjur za serviranje stavite donju koru biskvita (svaku koru možete poškropiti sa malo soka od mandarine). Premažite ju polovicom kreme i poklopite srednjom korom  biskvita. Premažite biskvit ostatkom kreme i poklopite gornjom korom biskvita, koju premažite sa tankim slojem tučenog slatkog vrhnja. Na svaku krišku torte stavite po jednu krišku mandarine i dekorirajte otopljenom čokoladom. Krema je dovoljno čvrsta i ne trebate stavljati obruč prilikom slaganja torte. Stavite tortu preko noći u hladnjak.
torta od mandarina1
TORTA OD MANDARINA I KOKOSA
Treba vam:
  • 250 g brašna
  • 245 g šećera
  • 180 g margarina
  • 5 jaja
  • 8 žlica kokosovog brašna
  • 350 g mandarina
  • 4 žlice limunovog soka
  • 750 g nemasnog sira
  • 3 žlice gustina
  • 2 žlice džema od kajsija

Priprema:

Zamijesite glatko tijesto od brašna,45 g šećera,margarina i 1 jajeta. Kada je dobijete glatko tijesto stavite ga u foliju i ostavite da se hladi 1 sat.U međuvremenu,popržite 5 žlica kokosovog brašna u tavi bez dodavanja ulja. Ogulite mandarine i razdvojite ih na kriške. Gusto ulupajte 4 blijelanjka,a zatim 4 žumanjka pomiješajte s limunovim sokom,sirom,gustinom,ostatkom šećera i poprženim kokosovim brašnom. U tu smjesu dodajte snijeg od bjelanjka. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.Tijesto razvijte između 2 papira za pečenje ili aluminijske folije pa ga stavite u okruglu posudu promjera 24 cm. Uklonite gornju foliju pa tijesto izbodite viljuškom.Po tijestu rasporedite 3 žlice kreme sa sirom pa odozgo ravnomjerno rasporedite sloj mandarina i ostatak kreme. Kolač pecite oko 70 minuta. Kolač,dok je još vruć,premažite džemom pa ga pospite ostatkom kokosova brašna. Kolač ostavite da se dobro ohladi.

Dobar tek

via: cake-cookie-pie.blogspot.de i bhs-recepti.blogspot.com

Facebook komentari

  • Podijeli ovaj post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *