Priče života

Je li vam ovo poznato?

lifeX.hr

lav i medvjed

Otvorio lav novu firmu i zaposlio magarce da rade. U prvo vrijeme sve je išlo super. Lav rukovodio, magarci radili i tvrtka se razvijala.

Nakon nekog vremena lav je uvidio kako ima puno novca ali da nema slobodnog vremena, razmišljao je i odlučio zaposliti menadžera koji će voditi firmu umjesto njega. Na to novo radno mjesto je zaposlio medvjeda koji je imao odlične kvalifikacije za taj posao.

Kao profesionalni menadžer medvjed je tražio razne izvještaje od magaraca kako bi u svakom trenutku znao što se događa da bi mogao bolje upravljati tvrtkom. Tako je sada lav uživao, medvjed rukovodio, a magarci radili svoj posao i dodatno pisali izvještaje za medvjeda.

Nakon nekog vremena medvjed zaključi da suviše vremena provodi analizirajući izvještaje i da mu tu treba netko pomoći pa zaposli vuka. Vuk je bio njegov zamjenik i njegov zadatak je bio da pravi analize i da ih onda u sažetim verzijama dostavlja medvjedu. Da bi vuk pokazao medvjedu koliko je vrijedan,  uveo je još neke dodatne izvještaje. Sada su magarci pored redovnog posla i starih izvještaja morali pisati i nove izvještaje što ih nije činilo sretnim pa su lagano počeli gunđati. Sve su češće ostajali duže na poslu da bi sve to stigli odraditi, a to im nije bilo dodatno plaćeno. Medvjed je primjetio kako moral u tvrtki opada pa je zaposlio lisicu da to unaprijedi. Lisica je provela razne ankete, organizirala tečajeve, događaja i skupove za podizanje motivacije.  Sada su magarci osim svog posla, dodatnih izvještaja još morali ići na sve te tečajeve i događanja, pa su sada već otvoreno pokazivali nezadovoljstvo.

Lav je primijetio da profit u tvrtki opada pa je pozvao medvjeda na sastanak. Dugo su sastančili i da bi našli rješenje, a onda su  kako bi spasili tvrtku odlučili otpustiti pola magaraca kako bi smanjili troškove.

Je li vam poznata ova priča?

 

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori