Muški svijet

Je li ovo moguće?

lifeX.hr

pirelli

Svi smo čuli za kalendare PIRELLI. Pogotovo muški dio publike uživao je u svim  obnaženim ljepoticama koje su se šepurile na slikama sa svojim savršenim tijelima, savršenim osmijesima i mladošću. I tako je to bilo 50 godina.

A onda totalni preokret. Ove godine dogodilo se čudo. Ekipa iz Pirellija odlučila je svojem ljepotice zamijeniti sa ženama koje su u životu nešto postigle i koje ne nude samo  mršava, polugola tijela već se njihova snaga nalazi  u njima samima i svemu što su napravile u životu.

Nakon što je Playboy obznanio da prestaje objavljivati slike golih žena, sada je to odlučio i Pirelli.

Moramo priznati da smo svi ugodno šokirani. Na njihovom kalendaru za 2016 nema više golih ljepotica već vrlo uspješnih, osebujnih i posebnih žena koje su ostavile i još uvijek ostavljaju trag iza sebe, Natalia Vodianova, Serena Williams, Patti Smith, Amy Shumer, Fran Lebowic, Yoko Ono, Tavi Gevinson i druge.

Znači li to konačno da kult tijela polako silazi s trona! Pa bilo je i vrijeme. Nitko nema ništa protiv ljepote, mladosti i lijepih ženskih tijela, ali da se ženu stalno gleda kroz istu prizmu seksualnog objekta dosadilo je već i bogu i vragu. Osim toga uokviravati ljepotu žene samo u okvire 90-60-90 je kriminal nad pojmom ljepote. Ljepota žene je puno šira, dublja i raskošnija od tih mjera. Njen um, stav, ženstvenost, duh, njeni pokreti, način kako hoda, priča i što priča postaju puno više seksi od bilo koje photoshopirane slike savršenog tijela.

Bravo za Palyboy, bravo za Pirelli, bravo za ovaj, možemo slobodno reći kulturološki preokret. Žene su već odavno sazrele za to, ali izgleda da polako i muškarci postaju duhovniji i da im svijest polako izlazi iz samo jednog organa na tijelu koji im se na nalazi u glavi nego visi među nogama. Iako vjerujemo da će još onaj zaostali neandertalski dio muške populacije biti razočaran, slobodno možemo reći da je ovo doista veliki korak za muški dio čovječanstva. Ipak ima nade za njih i sve nas skupa!

pirelli1

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori