Trend

Jabuka za savršen ten

lifeX.hr

1a

Kožu treba svakodnevno njegovati ukoliko želite da vam bude lijepa i mlada, no za to vam ne trebaju skupe kreme. Priroda ima sve ono što nam treba, a mi trebamo samo posegnuti za tim blagom!

Vrijeme je jabuka, onih pravih domaćih jabuka koje nisu pune pesticida i ostalih otrova.

Kako je jabuka odlična za naš organizam jednako je tako odlična i za kožu. Tako od jabuke možete napraviti odličnu kremu koja će pomoći da vaša kože zablistati i izgledati mlađe. Jabuke su bogate vitaminima A, B, i C, beta-karotenom, i antioksidansima, a kiselina iz jabuka biti će odličan piling iza kojeg će koža biti meka i glatka.

Uz jabuku dobro je dodati i malo maslinovog ulja, te ružine vodice koja pomaže kod akni i bubuljica, smiruje ih i održava pH balans kože, zacjeljuje, regenerira i pomlađuje kožu.

Dakle što vam je sve potrebno: jedna jabuka, maslinovo ulje, ružina vodica

Jabuku izrežite na pola i izvadite sjemenke te je narežite u blender u kojeg ste dodali i maslinovog ulja (količina zavisi od veličine jabuke) na kraju morate dobiti glatku gustu smjesu.

Jedan dio smjese ostavite si za masku koju odmah stavite na lice i pustite da djeluje dok vi ležite i opuštate se uz mirnu opuštajuću glazbu.

Ostatak smjese par minuta kuhajte na pari, a kada se ohladi dodajte ružine vodice i prebacite u staklenu posudicu.

Ovako pripremljena krema može stajati par dan u hladnjaku i koristite svaki dan ujutro i navečer. Biti će te zapanjeni rezultatima.

Imamo i još jedan odličan recept kao masku za lice.

Uz jabuku dodajte i malo mrkve te soka od limuna, dobro izmiksajte. Kada ste dobili glatku smjesu dodajte malo meda, ružine vodice, a ako želite možete dodati i malo jogurta u sve to.

Masku držite na licu 15-20 minuta, a zatim isperite vodom.

Za lijepi i  njegovan ten ne trebaju vam skupe kreme kada sve imate u prirodi. Ne zaboravite samo da sve voće i povrće  treba biti organsko!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori