Životne spoznaje

Izliječimo svijet

lifeX.hr

karen

Energija tjedna!

Kako je moguće da imamo na milijune briljantnih doktora medicinskih znanosti, psihijatara, kirurga, internista, endokrinologa, toliko raznih liječnika diljem svijeta, no  ipak svuda oko nas  postoji još uvijek toliko neizlječivih bolesti, toliko patnje i boli.

Mnogi duhovni učitelji nas uče da je korijen svake patnje naša vlastita  sebičnost i nedostatak ljudskog dostojanstva kojeg bi trebali imati jedni za druge. U početku vam se ovo može činiti kao uzvišen koncept,  nešto što je nemoguće izvedivo, ali zapravo je tako životan i praktičan.

Razmislite! Kad bi se svi brinuli za druge, prije nego za sebe, da li bi postojala glad, mržnja, zločini ili rat?

Čineći aktivni izbor bezuvjetne ljubavi – prihvatiti druge kakvi jesu, poštovati pravo svakoga za svoj vlastiti put i postupati s drugim ljudima dostojanstveno- mi doslovce dajemo doprinos uklanjanju patnje i boli iz ovog svemira. Čak i više, inspiriramo druge da učine isto. Na taj se način promjena dešava na globalnoj razini.

A sve  počinje s nama!

Ovaj tjedan posebno je moćan za duhovno ozdravljenje i možemo se spojiti s njegovom energijom kroz transformaciju svoje vlastite sebične prirode u prirodu ljubavi i dijeljenja, postajući tako pravi izvor boljitka. Rad koji činimo kako bi sebe promijenili je isti onaj rad koji obavljamo kako bi izliječili svijet.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori