Zdravlje

Imate gripu? Grlite svoje kućne ljubimce!

lifeX.hr

dog

Ako ste ove zime negdje pokupili virus gripe ili se prehladili zasigurno ste ostali doma kako bi se izliječili. William Schaffner liječnik na Vanderbilt University Medical Center ima odlučan savjet u takvim trenucima. On kaže ako doma imate psa ili macu da ih slobodno mazite jer je terapija “kućni ljubimac” odlična upravo za takve situacije.

Maženje s kućnim ljubimcima učinit će da se osjećate bolje, a ni maca ni pas neće uhvatiti ili širiti ljudske viruse.

Ta opasnost dolazi od ljudi, naših dvonožnih prijatelja, ako se nađete s njima u bliskom kontaktu ili tzv. zoni disanja odnosno na udaljenosti od 0,3 metra. Na taj način se vrlo lako može prenijeti virus gripe ako je druga osoba zaražena ona će izdisati virus, a vi ćete taj kontaminirani zrak udahnuti i unijeti virus u tijelo.

Prehlada i gripa može se prenijeti i rukom npr. kod rukovanja ili preko neke druge površine, kao što je kvaka. Na kvaki ima mnoštvo mikroorganizama koje će te pokupiti otvarajući vrata, ako nakon toga rukom prijeđete preko lica vrlo lako možete sve te klice unijeti u organizam.

Dakle, prevencija je što manje rukovanja, diranja lica prljavim rukama, što više pranja ruku i korištenja dezinfekcijskih maramica, a ako vam se ipak dogodi da završite u krevetu bolesni, zagrlite svog ljubimca i neka slobodno spava kraj vas. Ne zaboravite pri ruci imati i RAPIDOL S, njega ne možete zagrliti već samo popiti u slučaju glavobolje ili visoke temperature, a za veselje poslušajte našu veselu pjesmicu ovdje.

www.rapidol.hr

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori