Ideje

IKEA za svakoga po nešto

lifeX.hr

2 ikea

Eto, dogodilo se i to. Imamao IKEA-u! Toliko dugo smo je čekali i eto dočekali. A što smo to dočekali?

Jučer smo bili tamo i pregledali što sve možete kupiti. Prije toga nam je na kućna vrata stigao katalog. Kada smo prelistali katalog već na prvu nam se činilo kako kao da nešto fali. Ili su naši ukusi već malo razmaženi i očekujemo puno više ili je doista tamo bilo već sve viđeno!?!

Što ima, a što nema?

Idemo krenuti od kuhinje. Ima ih doista različiti i može se izabrati i nešto retro i moderno i metalno i drveno. Ono što ovdje fascinira su svi oni dodaci, pogotovo “vješalice” na koje možete objesiti ama baš sve, od tava, tanjura, sveg mogućeg pribora do začinskog bilja. I to je doista vrlo pristupačno i lijepo.  Izbor posuđa je vrlo dobar, no manjka ludih tanjura, čaša ili pribora za jelo.

Kupaonice za razliku od kuhinja mali su podbacile. Sve je vrlo slično i nemate baš velikog izbora ako tražite nešto drugačije.

Tako je i sa dnevnim sobama. Tu su sofe i fotelje, pomalo bezizražajne i ne ostavljaju neki posebni dojam. Police, ormarići, stalci za TV nešto već odavno viđeno.

Spavaće sobe, ormari su ok, možete naći veliki izbor kao i sveg onoga što vam treba u ormaru, od ladice ta čuvanje nakita, kravata i marama, do svih mogućih polica, kutija za čuvanje i dodataka.  ako niste previše zahtjevni naći će te i dobar krevet, a od komoda od svega odskače NORDLI kolekcija.

Ali zato ako tražite nešto za dječju sobu vjerujemo da će te biti oduševljeni. Tu ima svega i toliko toga i sve je lijepo i maštoviti, a pogotovo kreveti na kat ispod kojih je radni stol. Odlična kombinacija za male prostore.

Isto tako ima i prekrasnog tekstila u svim varijantama, tu možete dati mašti neka bira.

Očito IKEA igra na sigurno i radi samo vrlo komercijalni namještaj. Ovdje nema izleta u nešto drugačije i dizajnerski razigranije forme kojih se nekada moglo naći. Ako tražite tako nešto, možda će te naići na neki zanimljiviji komad, ali definitivno morati će te tražiti negdje dalje.

Ali zato svi koji traže sitnice koje itekako mogu osvježiti vaš dom i učiniti ga vizualno atraktivnijem mjestu za život. Ovdje imate toliki izbor svega. Samo trebate imati malo ukusa sve to znati dobro posložiti.

 IKEA je super  i ako niste pretjerano izbirljivi oko namještaja već volite provjerene komercijalno prihvatljive stvari, tada će ovo mjesto biti raj za vas. Svakako će te moći opremiti svoj stan konvencionalno ali dovoljno zanimljivo, još ako imate spretno oko da sve to upotpunite  pravim dodacima, ne sumnjamo da će vam buđenje u takvom interijeru svako jutro izmamiti osmijeh na lice.

A vi ostali pronađite negdje par dobrih komada namještaja  (recimo u KARE dizajn), koji će prostoru dati upečatljivi otisak, negdje kupite neki stari komad namještaja kojeg uz malo mašte doraditi, a sve ostalo upotpunite IKEA-om. Za standarde naših prostora to će biti i više nego fantastično!

3 ikea 4 ikea 5 ikea 6 ikea 7 ikea 8 ikea 9 ikea 10 ikea 11 ikea 12 ikea 13 ikea 14 ikea 15 ikea 16 ikea 17 ikea 18 ikea 19 ikea 20 ikea 21 ikea 22 ikea 23 ikea 24 ikea 25 ikea 26 ikea 27 ikea 28 ikea 29 ikea

 

 

 

 

http://onlinecatalogue.ikea.com/HR/hr/IKEA_Catalogue/

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori