Šareno

I zima toplo srce ima

Velika donacija dm udruzi Europa donna

lifeX.hr

Približava nam se Međunarodni dan žena i pravo je vrijem da se malo okrenemo ženama.  A kada smo kod žena, onda nikako ne možemo ne prisjetiti se porazne činjenice da od raka dojke u Hrvatskoj oboli gotovo svaka deseta žene.

I sami smo svjedoci kako izgleda borba za izlječenje mnogih žena oko nas, zato je svima nama ženam veliko zadovoljstvo kada čujemo za dobre akcije.

Tako je poznati lanac trgovina dm podržao kupnju torbe s potpisom Ljupke Gojić  u kampanji “I zima toplo srce ima” te zamijenio za bodove. Svu zaradu od prodaje torbi dm je donirao Europa Donni, a u ime svakog kupca koji je zamijenio bodove, dm je donirao tri kune za kupnju uređaja za intraoperativno zračenje.

Tako je dm jučer Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna uručio donaciju u vrijednosti od 246.500 kuna za kupnju uređaja za intraoperativno zračenje. Uređaj koji je namijenjen liječenju oboljelih od raka dojke, smanjuje emisije zračenja, olakšava tijek liječenja i oporavak jer umjesto 25 do 30 dolazaka na terapiju zračenjem, pacijent već nakon nekoliko dana može biti u krugu obitelji i na radnome mjestu

Prednosti ove terapije kod žena kod kojih je ovaj postupak indiciran su prvenstveno medicinske, ali i socijalne jer je oporavak kraći, a povratak u obitelj i na radno mjesto brži. Ekonomski gledano, cijena liječenja je niža, nema ponovne hospitalizacije ili putnih troškova za poslijeoperacijsko zračenje. Zahvalni smo našem partneru dm-u koji nas podupire u prikupljanju sredstava potrebnih za kupnju aparata“, izjavila je doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med., predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska.

“Ova kampanja imala je i namjeru i potaknuti kupce na razmišljanje o tome kako mogu doprinijeti svom zdravlju, što je jedan od glavnih ciljeva dm-ovog društveno odgovornog poslovanja.”, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Sredstva za kupnju uređaja prikupljaju se i u sklopu humanitarne kampanje “Darujmo ružičasti život“, a svi građani mogu dati svoj doprinos pozivom na broj telefona 060 91 91 91 (6,25 kuna PDV uključen).

Bravo dm i bravo svi koji su bili dio ove akcije. Nadamo se da će toga biti sve više.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori