Trend

I Timberland je shvatio što je IN

lifeX.hr

timberlen 4

Nakon što je Adidas stvorio liniju proizvoda recikliranjem plastičnih boca, još jedan poznati brend je učinio isto.

Timberland uključuje plastični otpad s Haitija u novu modnu liniju ekoloških proizvoda. Nova linija uključuje obuću, ruksake i odjeće, koji su svi u potpunosti  izrađeni od recikliranih plastičnih boca. Prvobitna ideja je sprovedena u djelo nakon što se Timberland udružio s tvrtkom Thread International, koja proizvodi tkanine i koja se zalaže za društvenu odgovornost.

Ian Rosenberger, osnivač i predsjednik Uprave rekao je za Footwear News da mu je ideja pala na pamet tijekom posjeta Haitiju ubrzo nakon potresa 2010. Bio je šokiran količinom siromaštva kao i s količinom smeća kojeg je bilo posvuda.

 

Nakon što se ideja pretvorila u stvarnost, stvorena su četiri različita modela proizvoda uključujući i premium torbe i odjeću, i sve to od  više od 700.000 plastičnih boca s ulica Haitija koje je skupljalo 1300 ljudi.

Nadamo se da će ovakvih dobrih priča biti sve više i više. Recikliranje je postalo totalno IN i  divno je vidjeti da je sve više ljudi svjesni situacije oko nas i želje da budu društveno odgovorni.

Ukoliko želite naručiti neke od proizvoda možete na  timberland.com.

timberland timberlen1

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori