Slasno

Hrskavi talijanski keksi s bademima

Hrskavi talijanski keksi s bademima kojima nećete moći odoljeti! Kada uzmete jednog, ostale neće moći prestati grickati.

Sastojci


  • 2 jaja
  • 1 žlica meda
  • 160 g šećera
  • 1 vanilin šećera
  • 1 žličica Amaretta ili 1/2 žličice arome badema
  • 1 žličica naribane korice naranče ili limuna
  • 250 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 130 g badema

Priprema


Jaja, šećer i vanilin šećer izmutite pjenjačom pa dodajte med, Amaretto liker ili aromu badema te naribanu koricu naranče ili limuna (možete staviti i kombinaciju).

Dodajte brašno, prašak za pecivo i sol pa rukama umijesite tijesto. Dodajte cijele bademe pa još malo sve premijesite.

Podijelite tijesto na dva jednaka dijela pa oblikujte dvije manje štruce (cca 5×30 cm).

Štruce premjesite u lim za pečenje kojeg ste obložili masnim papirom i pecite 25-30 minuta na temperaturi od 160-170°C.

Kada štruce dobiju lijepu zlatnu boju izvadite ih van iz pećnice i ostavite barem 10 minuta sastrane da se malo ohlade. Zatim uzmite oštar nož pa obje štruce narežite na kriške željene debljine (0,5 do 1,5 cm).

Kriške vratite natrag na lim u kojem su se pekle štruce te ih pecite dodatnih 8-10 minuta.

Cantuccine možete poslužiti odmah ili ohladiti, spremiti u limene kutije s poklopcem i tjednima uživati u slatkim, hrskavim zalogajima!

Ideja


Osim što su jednostavni za pripremu, ovi keksi prilagodljivi su i vašim ukusima i trenutnim sastojcima u kuhinji.

Umjesto badema možete koristiti i lješnjake ili orahe, a dio badema možete zamijeniti tamnom čokoladom, nekim suhim voćem poput brusnica ili dodati pistacije.

slatki svijet

Facebook komentari

Odgovori