Hoteli/restorani

Hotel koji će vam svakako donijeti sreću

lifeX.hr

 

U potrazi za nesvakidašnjim hotelima naišli smo na Sheraton Huzhou Hot Spring Resort u Kini. Samo na prvi pogled hotel doista izgleda senzacionalno. Napravljen je u obliku goleme potkove. Arhitekt Ma Yansong iz Pekinga, iz studia MAD kaže da je  pri stvaranju bio nadahnut tradicionalnim mostovima prikazanim na starim kineskim slikama.

Ovaj Sheraton izgleda kao par krivudavih tornjeva koji se povezuju na gornjim nivoima kako bi se stvorio profinirani profil. Smješten je na rubu jezera Taihu na čijoj se površini ogledava i posjetiocima daje dodatnu čar.

“Kroz povijest Kine, ljudi su uvijek vodili skladan odnos s prirodom i to je postalo glavni dio kineske kulture i tradicije”, rekao  je arhitekta. “Huzhou je mjesto poznato po tradicionalnim tintom slikanim slikama i prekrasnim pogledima na vodu, a mostovi su  ključni elementi tradicionalne arhitekture. Zbog toga sam imao ideju da napravim hotel suvremenog dizajna koji će se neprimjetno integrirati u  okolinu i evocirati veličanstveni svjetlosni most na Taihu jezeru”.

Zgrada sa 27 katova sadrži ukupno 282 sobe, ali obuhvaća i 39 vila s pristupom toplim izvorima. Dodatni sadržaji nalaze se u zasebnim zgradama i nude razne restorane, plesnu dvoranu, konferencijske dvorane i centar za vjenčanje.

Ne znamo hoće vjenčanima ovdje ili možda i svim gostima koji budu došli u hotel ovaj oblik potkove donijeti dodatnu sreću, ali ono što zasigurno znamo da će im donijeti veliko zadovoljstvo sami pogled na hotel i ljepotu koju nudi. To je već sasvim dovoljno.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori