Zvjezdane poruke

Horoskopski znakovi i pušenje

lifeX.hr

Svaki pušač mora sam za sebe odlučiti o prestanku pušenja. To je teško ili nemoguće uraditi zbog nekog drugog, mada motivacija može prvotno postojati zbog drugih ljudi, ukućana, djece ili partnera. Kako pušenje tretiraju i na koji način prestaju pušiti različiti horoskopski znakovi?

OVAN
Ja pušim zbog sebe jer mi je gušt. Prestati ću onda kad mi ne bude gušt. Ako me netko bude izazvao na natjecanje tko će prvi prestati, ja sam definitivno pobjednik. Ipak, ako mi je gušt i dalje ću pušiti.

BIK
Ja pušim jer mi to donosi oralno zadovoljstvo. U stvari ne pušim već fućkam. Ako prestanem, počet ću puno jesti jer će mi cigaru u ustima zamijeniti hrana. Volim osjećaj koji donosi cigareta kad je tek pališ. Usne. Užitak. Cigarete su skupe ipak, razmišljam koliko ću moći uštedjeti ako ne pušim …

BLIZANCI
Što bih drugo radili s rukama, a da ne spominjemo vremenom. Uzimanje dima u pauzi mi smiruje živce. Da ne pušim, morao bih izbaciti negdje svu tu mentalnu energiju i stres! Pušenje je za mene vid meditacije. Prestat ću onda kad logično shvatim da mi to ne smiruje živce nego mi uništava moždane stanice, kožu i dah i da me čini da izgledam starijim.

RAK
Svi moji u obitelji imaju dugi staž kao pušači. Moj djed je pušio lulu, a baka je kao pušač živjela 90 godina. Ako odlučim da ne pušim, to će biti zato jer me moli mama ili zbog nekog emotivnog šoka. I počeo sam pušiti zbog emotivnih previranja u obitelji. Prestati ću možda ako mi netko iz obitelji kaže da mu je to recimo, zadnja želja.

LAV
Pušenje je cool i svojim držanjem cigarete ljudi pokazuju koliko su sigurni u sebe. Kad bi ovo bile 50-te, ja bih pušio lulu ili bih se odlučio za prave kubanske cigare kao Churchill. Volim cigarete poslije seksa. Volim stare filmove u kojima Bogart uvijek puši dok zavodi. Prestati ću jedino ako sam odlučim, ili bude škodilo mom lavovskom srcu. Onda ću moći hvaliti prijateljima kako sam zbog snage volje prestao.

DJEVICA
Pušim zato što me smiruje i zato što mi sve ostalo ide na živce. Prestati ću možda jer su najnovije medicinske studije otkrile kako izaziva rak, a i zato što mi dim strašno prlja zavjese i tapete.

VAGA
Nema ništa elegantnije od lijepe žene sa mentol cigaretom u muštikli. Cigareta mi dodaje neku egzotiku i privlačnost, a prestati ću pušiti ako prestane i moj ljubavnik, uraditi ćemo to zajedno. Ako on predloži, zašto da ne. U drugu ruku, možda bi trebala učiniti jer šteti i uništava ten.

ŠKORPION
Ne želim govoriti o svojim karakternim crtama ni sklonostima pa ni o pušenju. To se nikog ne tiče i to je moja stvar. Ako mi donosi zadovoljstvo, pušit ću, a prestati onda kad ja to odlučim i nitko za to neće znati. Što je svijet briga zašto ja pušim i da li pušim. Pušio sam i u prošlom životu,  pušio sam travu i čajeve i što sve nisam i evo me živ.

STRIJELAC
Da vam kažem jednu stvar. Pušenje je navodno znanstveno dokazano štetno ali što doktori znaju! Ja ću vam reći istinu i treba to pamtiti. Duhan koriste dugovječni ljudi. Duhan je stvar mistika, yogija, pušili su i Isus i Muhamed. Treba dozvoliti uvoz i izvoz i sve vrste duhana kao i marihuanu i dati ljudima slobodu da uživaju. Ako prestanem, to će biti zato što je pušenje zabranjeno u prijevoznim sredstvima, a ja često putujem.

JARAC
Pušenje bi trebalo zabraniti i staviti limit na to koliko cigareta kupuješ. Skupo je, šteti organizmu i na kraju krajeva, institucije najbolje znaju. Ja pušim jer je to uobičajeno u tvrtki u kojoj radim. Kao direktor, ne mogu ne pušiti, cigareta mi daje dostojanstvo. Ako prestanem, biće to zato jer su donesene nove zakonske odluke o pušenju na javnim mjestima.

VODENJAK
Pušenje je hipi. Radi se o slobodi odlučivanja i svatko tko puši i to želi bilo kad i bilo gdje, trebalo bi imati potpunu dozvolu. Kao znak zraka volim da pravim krugove i igram se dimom, a naročito volim skupe i neobične cigarete koje ne može svatko kupiti. Pušim najskuplje i najbolje, ono što obična svjetina zaobilazi. Ako prestanem, to će biti zato jer pravim pametnu odluku, zato što u 21. Stoljeću pušenje više nije cool i zato što sam bolji od drugih.

RIBE
Pušenje lule mira bilo je kod indijanskih plemena tradicija i to je bilo predivno. Svi zajedno. U hipi doba, pušenje je bilo sastavni dio kulture i uz cigaretu ili džoint bilo je nekako lakše prevladati tegobe svakodnevnice. Pušim zato što volim pobjeći od svijeta negdje daleko i prepustiti se sanjarenju. Na kraju krajeva, pušim samo onda kad i pijem. Ako prestanem, biti će to zato što ću  se upisati na neki tečaj odvikavanje od pušenja. Onda ću vjerojatno posvetiti se  vjeri ili umjetnosti.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori