Trend

Hitchcockove heroine na hrvatski način

Kampanja na drugačiji način

Godinama se priča da se plavuše bolje zabavljaju,no osim što se dobro zabavljaju smatraju se i najfatalnijim ženama. Doimaju se onako nježne, ženstvene i krhke s tim zlatnim sjajem u kosi pa nije ni čudo da su san mnogim muškarcima.

Tako je i veliki Alfred Hitchcock bio opčinjen plavokosim glumicama koje su u njegovim filmovima redovito glumile distancirane i zavodljive žene. Kada su ga pitali zašto bira plavuše odgovorio je: “Zašto preferiram sofisticirane plavuše u svojim filmovima? Zato što me zanimaju prave dame koje u spavaćoj sobi postaju kurve. Intrigantan mi je paradoks između hladne vanjštine i unutarnje vatre.”

Tako se i dan danas divimo njegovom izričaju i miljenicama bizarnih filmskih priča, neodoljivim plavušama ispod čije se ljupke vanjštine kriju odvažne i strastvene žene.

A po svojim plavušama, barem u Zagrebu, poznat je i GT salon koji je upravo snimio svoju prvu kampanju koja je odmah nadišla uobičajenu šemu promoviranja uz pomoć slavnih ambasadorica i zaštitnih lica, već su osmislili kreativniju priču. Naime, kampanja je omaž najpoznatijim Hitchcockovim filmovima i njegovim plavokosim  heroinama  koje su utjelovile klijentice GT salona.   

Ema Kovač utjelovila je Grace Kelly iz filmu Pogled kroz prozor, Nea Gverović briljirala je u ulozi Kim Novak iz nezaboravne Vrtoglavice, Jelena Rundek maestralno je bježala pred jatom ptica, baš kao i Tippi Hedren u filmu Ptice dok je Renata Končić Minea senzualno držala telefon očekujući naručeno ubojstvo iz filma Nazovi M za ubojstvo nikad prežaljene Grace Kelly, a Nika Maljenović utjelovila je dva lica Normana Batesa i njegove majke iz nezaboravnog Psiha.

Da bi sve imalo onaj pravi Hitchcockovim mistični doživljaj pobrinuo se još jedan genijalac Šime Eškinja,  naš vodećih fotografa koji svoju karijeru uspješno gradi i u Parizu. Tako je stvorena jedna neobična, kreativna i nadasve umjetnička kampanja koja ne samo da slavi plavuše, sjajne frizure, snažne, osebujne žene dame već rasplamsava maštu i ostavlja onaj čudan titraj negdje u nutrini baš kao i dok se gledaju Hitchcockovi filmovi. 

Ne preostaje nam ništa drugo nego dati jedan gromoglasan pljesak cijeloj ekipi. 

 

Frizure Darijo Šuta

make up Sanja Agić

styling Renata Grčić

 

 

Facebook komentari

Odgovori