Šareno

GRASECCO i FRANCESCA ZA DUGO TOPLO LJETO

lifeX.hr

Ako ste jedni od ljubitelja dobrog vina onda će vas zacijelo ova vijest obradovati. Hrvatska ima sve više dobrih vina, ali su i sve više inovativni u stvaranju novih okusa kao i u dizajnu.

Tražite li ovo ljeto osvježavajuće i lagane okuse vina, savršeni za vruće ljetne večer probajte Grasecco i Francesca novi su trio na domaćoj vinskoj sceni!  Nove zvijezde Feravina privući će ljubitelje ovih sorti, ali i mlađu generaciju koji će najprije primijetiti sjajnu modernu etiketu – otkačenu, hipstersku i potpuno drugačiju od svega na što smo navikli kod domaćih proizvođača.

Grasecco se predstavlja u dvije kategorije – brut i ekstra brut, a razlika je u ostatku slasti odnosno šećera. Oba Grasecca nježne su zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka u kombinaciji s ledenom svježinom i ugodne bademaste gorčine graševine. Francesca je nježne ružičaste boje,  suptilnog mirisa zrelog nara  te bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina. Ovi pjenušci odličan su izbor za aperitiv – unikatni Grasecco bit će i lijepa pratnja uz jela od bijelog mesa, školjke, rižota, plodove mora, hladna predjela, dok uz elegantnu Francescu možete poslužiti voće, voćne deserte, tjestenine i bijelu ribu.

„Ove smo godine podrum u Feričancima opremili novim punionicama za punjenje mirnih i pjenušavih vina. To je moderno postrojenje s tri autoklava za proizvodnju pjenušaca prema charmat metodi, koja je u našem podrumu potpuno nova tehnologija jer smo do sada proizvodili pjenušce klasičnom metodom vrenja u boci. Naši novi aduti – Grasecco i Francesa proizvedeni su novom metodom“, ističe Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori