Ljepota

Glumice s krinkom, možete li ih prepoznati?

1Ecija Ojdanic

Danas je zadnji dan ludovanja ispod maski,ostaje još samo zapaliti veliku masku, popularnog fašnika ili pusta i okriviti ga za sve nedaće koje su nas snašle protekle godine.

No, maske mogu biti i vrlo inspirativne i senzualne, pogotovo ako su lijepe žene u pitanju. To dokazuje nova kampanja poznatog  lanaca frizerskih salona Studio Marcela čija je direktorica Jadranka Pezo svojim ambasadoricama ljepote namijenila glamurozne krinke.

Na setu s modnim fotografom Danijelm Galićem naše poznate dame utjelovile su senzualne dive s mističnim maskama ispod kojih se krije nježno lice i savršeno oblikovana kosa.

Prije nego što vam otkrijemo imena pokušajte ih prepoznati?

Na ovim mističnim fotografijama možete prepoznati  Eciju Ojdanić, Kristinu Krepelu, Anu Vilenicu, kantautoricu Alku Vuicu te najljepše Hrvatice, nekadašnje missice Antoniju Gogić Bračulj, Ivanu Delač Đolo i Ninu Slamić Gudeljević.

Drage dame su uživale u ovim trnsformacijama, a dak su snimale upitali smo ih vole li karnevale?

“Doba karnevala je bilo jedno od veselijih perioda godine. Maske i likovi su se smišljali mjesecima unaprijed. A, sad, kad mi je profesija ulazak u razno razne likove, doživljavam maskenbal kroz oči i veselje moje djece”, s velikim osmijehom je ispričala Ecija Ojdanić

Kristina Krepela se odmah sjetila svoje bake.  ”Baka je u tom periodu obavezno  pekla krafne koje mi danas jako nedostaju. Maškare su uvijek bile nešto čemu su se svi klinci u mojem razredu veselili pa tako i ja. Maske i kostimi su bili kućne izrade i svi su sudjelovali u tome. Mama i baka su mi uvijek pomagale složiti neki kostim pa je često nosila bakine stare haljine,torbice i rukavice,perle i lepeze.”

Ana Vilenica voli maškare radi Riječkog karnevala kao i Ivana Delač Đolo. Obje Riječanke uživaju voditi svoje dječake i gledati veliku maškaranu povorku. ”Odrastali smo s tim karnevalom. Bojala sam se krampusa, ali sam s uzbuđenjem smišljala masku kako doći najoriginalnija. Nisam nikad bila član maškarane skupine koje su naKvarneru tradicija no voljela sam se kostimirati”, govori lijepa glumica Ana.

Posljednji dan karnevala je za bivšu Miss Hrvatske Antoniju Gogić bio draži čak i od Božića. ”Kuća bi mirisala po domaćim krafnama koje bi radila sa mamom i bakom. Seka i ja bi se zajedno maskirale zatim bi išle po kućama. Nisam voljela strašne maske uvijek sam ih se bojala i bježala bi od onih koji su strašno maskirani, pogotovo ako bi ih putem srela na ulici”, priča Antonija koja je i dalje vjeran posjetitelj Samoborskog fašnika.

Još jedna ljepoticaNina Slamić Gudeljević kao djevojčica jako je  voljela maskenbal . ”Svake godine smo imali posebne pripreme. Sudjelovali smo svi u izradi kostima , šivanju i bojanju lica . Bili smo prava mala vesela tvornica! Uvijek je bilo osmišljeno tematski i nekoliko smo puta dobili nagrade za najbolje maske . Jedna vesela i predivna uspomena”, prepričava Nina.

Pjevačica Alka Vuica  pamti to mladenačko doba kao jako veselo,uz puno svirke pjesme i plesa. Obožavala je vrijeme i uvijek je s mamom isla u maškare. U Istri je običaj da se maskiraju i odrasli i obilaze kuće po selima. ”Kući bi se uvijek vraćali sa punom košarom istarskih kobasica, svježih jaja, s pršutom i fritulama. Mama je obožavala maškare i uvijek me vodila sa sobom. Imam puno slika iz djetinjtva u raznim kostimima”, s radošću se sjeća Alka.  Najdraži joj je bio odlazak u Trst prije karnevala i promatranje izloga koji su vrištali od predivnih i šarenih kostima,do najluđih perika. ”Na žalost nikada nismo imali toliko novaca da kupimo kostime princeza za kojima sam svake godine ludovala, ali uz malo mašte, ja sam se na svoj način pretvarala u princeze, indijanke, Karmen, Anu 4 pištolja i svašta nešto”.

FOTO: Danijel Galić za Studio Marcela

Hair:  Studio Marcela

Dress: Sherri Hill

4Alka Vuica

1Antonija Gogic Braculj

3Kristina Krepela

1Ana Vilenica

1Nina Slamic Gudeljevic

1Ivana Delac Dolo

Facebook komentari

  • Podijeli ovaj post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *