Putopisi

Fascinantni mostovi što spajaju svijet

lifeX.hr
Millau Bridge (vijadukt) u Francuskoj-najviši most na svijetu

 Da li ste ikada razmišljali o mostovima? Vjerojatno u svakodnevnom životu baš nešto i ne razmišljate o mostovima, njihovoj simbolici, načinom kako povezuju nepovezivo i čine svijet bližim i dostupnijim. Ali  kada pogledate njihovu ljepotu, bez obzira da li se radi o kamenim mostovima starim stotinama godina ili pak posljednjem čudu tehnike koji se igra s oblacima ili druguje s valovima, jednostavno ne možete ostati ravnodušni.

Mostovi su zaista čarobni i divno ih je vidjeti tako ponosne i gorde kako spajaju dvije obale, dva svijeta, dvije strane.

Bilo bilijepo da se češće sjetite mostova, toliko možete naučiti od njih. Neka vas mostovi posjete na jedinstvo, spajanje, dostupnost i budite poput njih. Iskoristite svoje ruke i spojite se s nekim u zagrljaj, stvorite jedinstvo ili  samo mahnite nekom kroz prozor auta i poklonite mali osmijeh,  tako postajete “most” ljepote koji može spojiti sva srca u jednu istinu. A to je najljepše što možete pokloniti svijetu na dar!

The Langkawi sky-bridge Malesija, 125 m dug s kojeg se vidi fantastičan pogled na Andaman more i Tarutao otoci u Tajlandu
Puente Nuevo- most preko rijeke Guadalevín u El Tajo, Španjolska

 

Vasco da Gama Bridge, Lisbon, Portugal-17,2 km
Ubein most-Mijanmar

 

via:homedit.com

Pogledajte: Zašto treba putovati

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori