El Toro mjesto na kojeg ćete zasigurno rado dolaziti

IMG_6743

Uvijek se veselimo kada vam možemo predstaviti nešto novo, posebno i s puno stila. Upravo je takav novi restoran i bar zvučnog imena  El Toro koji svoja vrata otvara 16. ožujka.

Na mjestu nekadašnjeg Šubićevca pa onda i Baschiere, na raskrižju Šubićeve i ulice Fra Filipa Grabovca, svoja će vrata uskoro otvoriti restoran i bar El Toro čime će zagrebačka gastrotainment scena dobiti još jednog iznimno važnog predstavnika koji cilja postati centar zabavnog i društvenog gastro života metropole.

Sofisticirano uređenje, visoki gastronomski standardi, latinska kuhinja, kombinacija restorana i bara te ugodna atmosfera aduti su i glavni recept za uspjeh definitivno novog it mjesta u gradu.

Za izuzetno originalan i elegantan interijer, skulpturu bika, dizajn rasvjete pa i sam logotip zaslužan je arhitekt Christian Rendulić iz biroa Arhikultura.

Na samom ulazu u ovaj zanimljiv prostor dočekat će vas poprilično spektakularna zlatna skulptura bika po kojem je ovo mjesto i dobilo ime, a tema bika provlači se kroz cijeli restoran. Arhitekt kaže kako bik nema samo estetsku funkciju, on je ujedno i vjetrobran i prostor za DJ-a. U restoran se ulazi ispod same skulpture gdje se otvaraju nove vizure, dominantan dugački i širok šank koji se proteže cijelim prizemljem, dvoetažna polica s raznim artefaktima, otvoreni dio kuhinje i elegantno stubište. Dolaskom na galeriju u prvi plan dolazi atraktivna hlađena vinoteka s malim barom i stolovima smještenim uz sam rub galerije.

A što ćete jesti u El Toru?

Kuhinju koja se temelji na konceptu hrane Latinske Amerike vodi iskusni i renomirani chef Mario Mihelj, koji dolazi s pozicije glavnog chefa u Mundoaki. Gastro priča ono je što je posebno zanimljivo kod El Tora, naime, El Toro prvi donosi latinske okuse u Zagreb. Koncept latinske kuhinje, prilagođen domaćim okusima i ukusima temelji se na čistoći i posebnosti namirnica karakterističnih za Argentinu, Peru, Čile i Urugvaj poput kvinoje, batata, crnog graha, crne divlje riže i juke.

S obzirom na latinski gastro koncept El Tora, predjela se baziraju na zanimljivom i pristupačnom sharing konceptu gdje svi za stolom probaju sve. Chef Mihelj za El Toro osmislio je poprilično zanimljiv meni u kojem možete pronaći Tacos od bikovog repa, Ceviche, Tiradito, razne vrste Flatbreadova, Spring okruglice, Tatarski biftek s twistom, Guacamole salatu s dimljenom pastrvom, Juhu od paprike i rajčice s cimetom, par hladnih juha i Zapečenog brancina u peći u kukuruznom listu. Naravno, s obzirom na to da je Latinska Amerika poznata po govedini, na meniju će se naći i odležano meso – T-bone, Ribeye i Tenderloin odresci.

U El Toru se pazi na svaki detalj pa se tako u meniju pića osim klasičnih i latinskoameričkih koktela nalaze i signature kokteli s domaćim sirupima bazirani na infuzijama votke koktel-majstora Ivana Bešića. Tu je naravno i bogata karta biranih hrvatskih, latinoameričkih i talijanskih vinskih etiketa s naglaskom na boutique vinarije.

El Toro će osim nesvakidašnjih gastro uzbuđenja, vikendom i srijedom nuditi DJ gostovanja, ali i dnevni koncept ručka s kojim će sigurno vrlo brzo Zagrepčanima prirasti srcu.

Vidimo se u El Toru!

 

IMG_6748

IMG_6790

IMG_6808

IMG_6856

IMG_6861

Facebook komentari

  • Podijeli ovaj post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *