Muški svijet

A da zakopamo sjekire?

lifeX.hr

Srfam po netu i naletim na genijalnu izjavu hrvatskog Beigbedera zvanog Hrvoje Šalković.

On kaže: „Super mi je kada žene kažu – uopće nije važno kako frajer izgleda, bitno je da ima ‘ono nešto’… onda skužiš da ‘to nešto’ ima tek svaki trilijunti frajer u svemiru, i da ćeš prije postići da izgledaš kao džordž faking kluni, nego da imaš ‘to nešto’…. so not fair, mislim da su frajeri puno pošteniji kada kažu da je bitno da cura ima dobru sisu i noge do poda :-)“

Naravno, prvo sam umrla od smijeha, a tada se zapitah, zar je stvarno istina da mi žene tražimo tako puno, a ispadne da muškarci traže samo ženu?? Znam da muški i ženski mozgovi potpuno drugačije percipiraju stvari, ali da li je moguće da smo stvarno tako različiti. Ok, ovo je sada otvaranje pandorine kutije, možda bolje ne zadirati u takvu filozofiju, ali opet…možda bi trebali razriješiti ovaj muško ženski gordijski čvor jednom zauvijek!!

A ŠTO NAM SVE ZA TO TREBA?

Velika doza tolerancije, neograničene količine želje za vlastitom promjenom, slušanje, al stvarno slušanje drugog i bezuvjetna ljubav-i sve je  tada moguće!

Jer kako to uvijek biva, istina je negdje na sredini, žene bi trebale manje komplicirati, a vi muškarci, ah vi bi ipak trebali malo dublje zaroniti od te isprazne površnosti pa da se nađemo negdje na pola puta! svijet nije crno bijela slika gdje se sve svrstava na dobro i loše. Svi smo mi mix, velika rapsodija sivih nijansi s bijelim bljeskovima i po kojoj crnoj mrlji. Upoznajmo međusobne ljepote ali i crne mrlje, pa pomozimo jedni drugima da rastemo, da uvidimo slabosti, mane, sve ono što nam ne dozvoljava letjeti. Svi smo tu da se mijenjamo, korak po korak. Ako budemo imali dovoljno strpljnja i ljubavi uspjeti ćemo premostiti ponor.

Hajdemo početi učiti jedni od drugih, a ne samo odmahivati rukom i reći ah te žene ili ah ti muškarci. Možda je došlo vrijeme da izađemo iz okvira i svih naših predrasuda, prošlih loših veza, razočaranja, etiketa o tome kako su svi isti, naklapanja o nepomirivosti i podizanja zidova oko sebe, umjesto svega toga otvorima vrata razumijevanju i ljubavi! Ok, možda mi jesmo s Venere, a vi s Marsa al kada bi to uzeli kao prednost i bogatstvo različitosti, a ne kao kamen spoticanja, bilo bi predivno živjeti.

Naučite nas kako je na Marsu, a mi ćemo vas kako je na Veneri i tako ćemo i mi i vi biti bogatiji za još jedno nesvakidašnje iskustvo koje nikada sami ne bi mogli okusiti. Trebali bi se nadopunjavati, a ne nerazumjeti, mi gledamo istu sliku s različitih strana, pa iskoristimo to bogatstvo i učimo i rastimo!!

Hajmo se zajedno manje osuđivati, a više se razumjeti, poticati i voljeti! Tek smo zajedno jedan cjelina i tek tada možemo sve!!

Love and peace!!!

DG

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori