Trend

Dva velika modna projekta postali jedan

lifeX.hr

Fashion week

Hrvatska nije veliko tržište, a samim time i ne može podnijeti nekoliko velikih modnih događanja. Bez obzira na kvalitetu i kvantitetu naših dizajnera sve je teže održavati takav tempo, stoga je odluka o spajanju dva najveća domaća modna projekta, Fashion Week Zagreb i Cro a porter u zajednički projekt, pod nazivom Fashion Week Zagreb/Cro a porter kao cjelovito ime te Fashion Week Zagreb Cap novi korak u boljitak.

Projekt će od sada funkcionirati kao sveobuhvatna i cjelovita platforma, koja će predstavljati domaći dizajn na svim razinama, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Dizajnerske kolekcije vodećih hrvatskih dizajnerskih imena predstavljati će se dva puta godišnje pod imenom Fashion Week Zagreb, a izdvojene prezentacije i projekti tijekom cijele godine pod nazivom Cro a porter.

Ova dva projekta lansirana su u razmaku od samo mjesec dana i paralelno su gradili svoju priče te su sukladno razvoju domaće modne scene, postavili iste u poziciju spremnu za njezin sljedeći nivo poslovanja i prezentiranja modnog dizajna.Stoga će Fashion Week Zagreb/Cro a porter kroz cijelu 2017. godinu zajedno slaviti 15 godina postojanja domaćeg modnog potpisa.

Ovosezonski Fashion week Zagreb/Cro a porter započinje već ovog tjedna modnom revijom branda Lore, a nastavlja se tijekom cijelog 11. i 12. mjeseca, nizom showroom modnih revija na tjednoj bazi zatvorenog tipa. Revije će se predstavljati pred manjim brojem publike i predstavnika medija, u skladu s ekluzivnijim globalnim trendovima u prezentaciji. Sarah Josipović izjavila je:

Nakon 15 godina, domaća modna scena došla je na jedan ozbiljniji nivo kada je potrebno nešto promijeniti kako bi i dalje napredovala i kako bi konačno dobili jasniju, kvalitetniju sliku na tržištu, s dizajnerima koji prodaju, sa stvarnim kupcima i ekskluzivnijim pristupom prezentacije kolekcija. U današnje vrijeme, mjesta za nadmetanje nema, vrijeme je da se ujedinimo, međusobno nadopunjujemo i zajedničkom energijom radimo ono u čemu smo najbolji. Sinergija naša dva projekta zajedno čini izuzetno jaku modnu silu i jako se radujem projektima koji su ispred nas.

Viktor Drago također je oduševljen novonastalom suradnjom:

Naše poznanstvo svakako nije novo, a suradnja između mene i Suzy kao agenta dogodila se prije više od dvadeset godina. Oboje smo svjesni naših prednosti, a na manama ćemo raditi zajedničkim snagama. Moram priznati da je ovo inspirativan projekt te daleko dobrodošla priča u današnje doba uzajamnih nadmetanja i natjecanja. Siguran sam kako sceni zajedno možemo ponuditi još više dobrih projekata!

Eto, lijepo je čuti kada se ljudi i projekti sjedinjuju i nastavljaju dalje zajedničkim snagama. Vjerujemo da će zajedništvo donijeti sinergiju i neke nove ideje koje će donijeti boljitak.

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori