Arhitektura

Dubai opet pomiće granice

lifeX.hr

Tek kada pomislite da je arhitektura Dubaija dosegla vrhunac svega, odjednom ispliva ideja koja obara nove rekorde. Tvrtka Deep Ocean Technology osmislila je ovaj čudnovato-futuristički hotel koji je jednim svojim dijelom smješten pod vodom, a iznad vode poput neke svemirske postaje raspoređeni su diskovi različitih veličina.

Iako su gradski autoriteti, odnosno šeici  još 2006. godine najavljivali slične projekte, u ovih šest godina ovakvi hidropolisi nisu došli na red za izgradnju. Možda je razlog  odgađanju predviđena cijena projekta koja se kreće oko 300 milijuna funti, no sada su se stvari promijenile i sve je izglednije da će ovo čudo osvanuti negdje u dubinama Perzijskog zaljeva.

Projekt je zamišljen da su sve sobe hotela smještene pod vodom i iz njih se pruža čaroban pogleda na koraljne grebene i fascinantan podvodni život. Osim soba, predloženo je da se u hotelu nalazi i ronilački centar, podvodna turistička vozila, ordinacija za estetsku kirurgiju, morski istraživački laboratorij, ugostiteljski objekti, te spa, terase i šetališta koja bi se nalazili iznad vode. Deep Ocean Technology su napravili dizajn prilagodljiv različitim dubinama mora,  eko lokalnim uvjetima i svim potrebama podvodnog  sustava. Sve bi naravno bilo sukladno visokim ekološkim standardima i konceptu održivosti.

I sada vi recite kako recesija vlada svijetom. Ako je šeiku iz Katara bilo jednostavno dati 120 milijuna dolara za jednu sliku, kakav je problem napraviti hotel od 300 milijuna funti, njih par se udruže i hotel je tu.

Eh što kod nas nema takvih šeika!!

 

via: worldarchitecturenews.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori