Šareno

Dobra zabava za tako plemeniti cilj

Trener svih trenera Ćiro Blažević, komičar Ivan Šarić, pjevačica Ivanka Boljkovac, Zlatan Zuhrić Zuhra samo su dio brojnih “hrvatskih celebova” koji su se odazvali i sudjelovali na HURA!-u 2017 – humanitarno sportskom događanju u kojemu su naše poznate i nepoznate osobe iz društvenog, javnog, akademskog života Hrvatske pomagale djeci s poteškoćama iz autističnog spektra.

Drugu godinu za redom poznati i nepoznati junaci, a u “nepoznate” spadaju npr. ekipa hrvatskih poduzetnica, te studentice i studenti zagrebačkog Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta iskušali su ove subote svoje sportsko umijeće u njima nepoznatom sportu – bubble nogometu, te su uspjeli na nogometnom terenu Zagrebačkog Velesajma razbuktati svoje natjecateljske strasti u međusobnim duelima. A sve kako bi nabavila vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala, uz pripadajući software koji će djeci iz spektra autizma olakšati svakodnevni život, u čemu se zahvaljujući donacijama i uspjelo.

“Sretan sam što sam danas bio dio ovog zanimljivog događanja, posebice jer je i meni jedna vrlo bliska i draga osoba ima autizam, stoga iz prve ruke znam za što smo danas ovdje. Siguran sam da će pobijediti dobronamjernost i humanost, te prije svega duh dobre zabave” – jasan je bio trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević, koji je u ovom duelu vodio ekipu zagrebačkih poduzetnica.

Želja pokretača i organizatora ove humanitarno sportske aktivnosti, tvrtki Metroteka i Implementacija snova iz Zagreba, koje također sudjeluju sa svojim timovima, jeste prije svega povećati obrazovne i životne šanse štićenika Centra za autizam za što boljim uključivanjem u zajednicu kroz nabavku sredstava alternativne komunikacije pomoću kojih bi bilo omogućeno komunicirati, ali i prevenirati pojavu nepoželjnih ponašanja.

“Sretan sam što su ovaj bubble nogometni turnir danas podržali mnogi poznati i manje poznati građani Hrvatske kako bi nabavili vrijedna komunikacijska sredstva za djecu s poteškoćama iz autističnog spektra. Danas je pobijedila dobra volja, zabava, želja za pomaganjem, a oni koji su ostavili dušu na terenu, pokazali i zavidan nivo sportskog (ne)znanja. Idemo dalje s novim projektom HURA! 2018, već planiramo nove humanitarne akcije” – najavio je Siniša Prugovečki, idejni začetnik projekta i direktor tvrtke Metroteka d.o.o.

Uz mnoge hrvatske “celebove” HURA! 2017 odazvali su se i štićenici Centra za autizam iz zagrebačke Dubrave, te njihovi roditelji, članice i članovi Virtulanog ženskog poduzetničkog centra – zagrebačke poduzetnice i poduzetnici, kao i predstavnici Grada Zagreba na čelu s Romanom Galić, pročelnicom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Facebook komentari

  • Podijeli ovaj post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *