Trend

Deset godina stvaranja sazdanih u raskošnoj kampanji

lifeX.hr

Imati obljetnicu divna je stvar, a pogotovo kada se slavi 10 godina uspješne karijere. ova godišnjica i za nas vrlo emotivna jer se ne radi samo o  prepoznatljivom brendu, nego se iz tog brenda krije i naš dragi prijatelj s kojim smo zapravo rasli svih ovih 10 godina. U tom, ne baš tako malom periodu, imali smo toliko divnih zajedničkih trenutaka da nam ja doista srce puno ljepota.

No divnih trenutaka s brendom Alduk imale su i mnoge druge dame. U ovom periodu stvaranja svog prepoznatljivog brenda Alduk je postao sinonim za ženstvenost, otmjeni glamur i dodir onih divnih vremena kada su žene odisale putenošću i bile dive. Sve te vibracije prenose njegove kolekcije, bilo da se radi o večernjim, koktel haljinama ili vjenčanicama.

Tako i nije čudno sto su se u ovom slavlju našle deset poznatih Hrvatica koje su nakratko svoje gusto natrpane obaveze stavile sa strane i sa srcem pridružile se velikom projektu snimanja obljetničke modne kampanje.

Jelena Rozga, Ana Radišić, Ivana Delač Đolo, Tihana Harapin Zalepugin, Lejla Filipović, Mara Bratoš, Kristina Krepela, Pamela Ramljak, Iva Šulentić i Anita Dujić, zvijezde su ove veličanstvene modne priče kojom dizajner obilježava deset uspješnih godina rada i stvaranja. Svaka je u svojoj raskošnoj večernjoj haljini, teatralna volumena i čistoći linija zasjela pred objektivom Jelene Balić koja je prije mnogo godina snimala i prvu Alduk kampanju. Na taj je način izvrsno zaokružen jedan stvaralački ciklus kojim nas dizajner iz sezone u sezonu časti. Alduk je doista vrlo produktivan dizajner,  iz njegova studija godišnje izađe čak pet modnih kolekcija i kampanja koje snimaju najbolji hrvatski modni fotografi kao što su Šime Eškinja, Mare Milin, Jelena Balić, Franjo Matković i Decker&Kutić.

“Ova je kampanja emocijama nabijen presjek moga desetogodišnjeg rada jer je objedinila snažne žene koje se razlikuju svojim stavovima, izgledom i životnim iskustvom, ali su neizostavan dio mog života, kao i Alduk brenda. One na izvrstan način predstavljaju moj rad i stav, miljama udaljen od senzacionalizma i površnosti. Suradnje, a onda i prijateljstva, ovjekovječena su na estetski izvrsnim fotografijama koje na dostojanstven način prikazuju moje viđenje moderne žene i hrvatske mode”, izjavio je dizajner povodom predstavljanja nove kampanje.

Lice u ogledalu: Ivan Alduk

Sve je počelo u jesen 2007. godine kada je Ivan je kao student druge godine modnog dizajna na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu predstavio svoju prvu kolekciju na natjecanju za mlade modne dizajnere “Fashion Incubator”, osvojio posebnu nagradu novinarskog žirija. Od tada Alduk samo niže svoje kolekcije poput bisera na najljepšoj ženskoj ogrlici.

Haljina za princezu Dior vs. Alduk

“Nikad nije bilo lako stvarati, kreativno se nadilaziti iz projekta u projekt te osoviti uspješan modni brend, ali samim time svaki projekt i svaka pobjeda postaju duplo slađi. Mala zemlja i malo posebno tržište ne smiju nikome biti prepreka za snove ili alibij za neuspjehe, već poligon koji ćete prilagoditi sebi i stvoriti nove vrijednosti, sretne priče ovjekovječene ovakvim obljetnicama”, zaključio je Ivan.

A što reći na kraju osim nakloniti se i poželjeti mu još puno ljepota i inspiracije u stvaranju novih nezaboravnih kolekcija koje će još mnogim ženama izmamiti osmijeh zadovoljstva.


Fotografije: Jelena Balić
Make-up: Mihaela Dodić, Saša Joković, Dajana Pajkić
Kosa: Mijo Majhen, Zvonimir Franjić

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori