Životne spoznaje

Tajna Biblije dok stojiš na jednoj nozi

lifeX.hr

sharing

Jednom davno, veliki mudrac bio je izazvan da objasni sve tajne Biblije stojeći na jednoj nozi. Bez imalo ustručavanja podigao je jednu nogu i rekao: “Voli bližnjega svoga kao samoga sebe. Sve ostalo su samo komentari i tumačenja.”

Ova duhovna fraza ne otkriva samo tajnu Biblije, nego i tajnu cijelog Svemira. Ustvari, to je naša jednosmjerna karta prema sreći i ispunjenju koje nam je Bog namijenio. Naš jedini problem je što zaboravljamo da ukoliko živimo po toj ideji  – mi smo jedini koji dobivamo. Moćan duhovni princip je upravo taj – kada dajemo i dijelimo više dobiva onaj koji daje nego onaj koji dobiva.

Bilo to rame za plakanje ili potpuno novi Ferrari, osjećaj osobe koja to dobiva potpuno blijedi u odnosu na ono što dobiva osoba koja DAJE. Tajna je u tome da kada dajemo postajemo bliži vlastitom Izvoru i približavamo se esenciji energije davanja.  Kada smo povezani s tom energijom, podižemo svoju svijest prema točci gdje postižemo potpuno ispunjenje. To zadovoljstvo postižemo samo nesebičnim davanjem. Kada smo u stanju svijesti nesebičnog davanja isključujemo svoj ego i tada se uzdižemo iznad svojih strahova, sumnji, boli i problema.

Ne postoji granica što nesebično davanje može učiniti za osobu koja daje. Kada shvatimo da briga i ljubav za druge najviše koristi nama samima koji dajemo, tada možemo početi davati još više bez potrebe da tražimo nešto zauzvrat.

Nije stvar da nas davanja čini dobrim i dragim ljudima, to nije čak ni religiozni ili duhovni princip. To je jedini način da sami dobijemo sve što želimo i za čim žudimo.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori