Moda

Da nema Adidasa trebalo bi ga izmisliti, evo zašto

badic

Danas nije lako opstati na tržištu ako niste inovativni. Poslovni sektor shvaća da su ideje valuta nove ekonomije. U Adidasu to jako dobro znaju. Njihovi stručnjaci osmislili su nove proizvode koji su puno više od proizvoda.

A što su oni to tako genijalno napravili?

Vjerojatno znate kako je otpad od plastike postao velika prijetnja ekološkom sustavu naše divne planete. Posevno su pogođeni oceani i svi njegovi stanovnici. Kako bi pomogli oceanima i očistili ih od takvog zagađenja u Adidasu su osmislili proces u kojem recikliraju svu tu plastiku i od njih rade svoje Parley proizvode, tenisice i kupaće kostime. 

adidas

Ovi proizvodi sadrže 95% pkastike iz oceana u blizini Maldiva. Za ovu godinu cilj im je proizvesti milijun pari tenisica od 11 milijuna plastičnih boca, a s druge strane žele eliminirati i upotrebu plastike u svojim maloprodajnim lanicima trgovine.

Prema njihovom  design direktoru Roger Hahn od jedne velike ribarske mreže može se napraviti više od 1.000 kupaćih kostima.

Ova inicijativa daje potrošačima  mogućnost da kupujući ove proizvode čine veliko djelo za ekologiju. Genijalna komparativna prednost.

Kupaći kostimi dizajnirani su za žene i muškarce a cijena im je od  30 do 50 dolara, a možete ih kupiti ovdje.  Tako i vi možete doprinijeti čistoći oceana.

Svjetsko društva za zaštitu životinja procjenjuje da 57,000-135,000 kitova godišnje bude isprepleteno otpadnom plastikom, a o drugim životinjama da ne govorimo. Svi u Adidasu jako su ponosni na svoje proizvode i doprinosu smanjenja plastičnog otpada u oceanu.

Što reći na ovo osim jedno veliko BRAVO! Nadamo se da će ove godina na plažama biti puno ovih kostima, a želja nam je da i mnoge druge kompanije diljem svijeta budu potaknuti ovom idejom i pronađu neku sličnu ideju te tako postanu društveno korisne.

A da bi i vi bili društveno odgovorni i okrenuti održivom razvoju, pogledajte oko sebe i probajte  naći načina da koristite što manje plastike. Vidjet ćete i sami, kada se samo malo potrudite možete napraviti puno.

 

Facebook komentari

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *