Eksterier

Da li je ovo savršeni vrt?

lifeX.hr

Postoje stotine, vjerojatno tisuće prekrasnim vrtovima diljem Europe, ali većina od njih su dizajnirani od strane vrhunskih stručnjaka i u takve vrtove je utrošena ogromna količina novca. Ovaj vrt zvan još i četiri godišnja doba (jer je jednako prekrasan u svakom godišnjem dobu) stvorili su samouki vrtlari Tony i Marie Newton. U početku im je to bi hobi, igrali su se po vrtu kao i mnogi koji imaju vrt, a onda su odlučili od toga napraviti nešto posve drugačije, nešto čemu će se svatko diviti. I tako je krenulo. Prije 20  godina ovaj bračni par su krenuli u izmjeni svog vrta da bi dobili ono što imaju danas. Vrt su gradili polaka, s puno truda i s puno ljubavi i svakim danom vrt je izgledao sve čarobnije i bolje.

Danas  vrt sadrži prko 3.000 raznih biljaka „uguranih“ na prostor od  55x17m stvarajući lepezu raznih boja koje se mijenjaju zavisno od godišnjih doba. Razne vrste cvijeća, bjelogorica, crnogorica, egzotično bilje, palme, banane, paprati i druge razne biljke ovaj su prostor pretvorile u pravi rajski vrt.

Ovaj se vrt ponekada otvori i za posjetitelje kada se naplaćuju ulaznice i tako skuplja novac za National Gardening Scheme  zakladu. Ove godine skupilo se oko 20.000 funti.

Vidite li samo kako se može spojiti lijepo, ugodno i korisno!!  Bravo ta bračni par Newton.

via: odditycentral.com

Pogledajte: Nevjerojatno ali istinito

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori