Slasno

Cvjetaća sa slaninom i bijelim lukom i totalno mljac

cvjetaca

Danas kada znamo da je i slanina zdrava kao i mnogo toga što smo mislili da nije, (naravno u umjerenim količinama) za vas imamo jedan brzopotezni i zdravi recept, pogotovo u ovo doba kada nam prijete prehlade i gripe, pa malo bijelog luka svakako nije na odmet. Sve je skupa gotovo za dvadesetak minuta, s tima da se možete odmarati dok se kuha cvjetaća.

Što nam treba za 4 osobe:

1 glavica cvjetače, izrezati u male ploške
6 režnja češnjaka, narezane tanko
3 trake slanine, izrezati na tanke ploške  cca: 2×1 cm
2 žličice maslinovog ulja
morska sol i svježe mljeveni crni papar po okus
a može se dodati i sir po želji.

Cvjetaću treba staviti kuhati, što je tanje režete brže će biti gotova. Nikako je nemojte prekuhati. Slaninu izrežite na tanke ploške i lijepo ih ispržite. Najčešć je priča u svakom domu da se ove hrskave delicije pojedu još u hodu. Onako hrskava bude neodoljiva svima, pa ako su vaši ukućani oko vas slobodno podebljajte količinu za usputno grickanje. Uz slaninu popržite i bijeli luk.

Kada je cvjetaća skuhana, u poprženu slaninu dodajte cvjetaću, sol, papar, maslinovo ulje i još malo popržite. Tko voli  može dodati i malo sira da to se  sve spoji ili naknadno posuti parmezanom. Ja volim dodati i malo nasjeckanog peršina.

Možda će vam uz to dobro doći i Odličan kolač od samo 3 sastojka

 

 

Facebook komentari

Odgovori