Kreativnost

Cvijeće od filtera za kavu

lifeX.hr

filter

Kako vam se čini ovaj buket cvijeće! Izgleda prekrasno. Ako nemate vremena za održavanje pravog cvijeća ovo će uistinu odlično ukrasiti vaše terase, balkone i bilo koji drugi prostor.

A samo da znate da nije nikakav problem napraviti nešto slično i  kao što vidite u naslovu trebaju vam fileri za kavu.

Prvo ih namočite u boje. 10 filtera stavite u malo vode i dodajte dvaije kapi žuete boje i dvije kapi narančaste (ako imate koncentrirane boje). U drugu posudu stavite 1 kap žute i 1 kap narančaste i u nju stavite 20 filtera. U treću posdu stavite 30 filtera i dodajte samo jednu kap žute.

Važno je da vrohove filtera ostavite vani kako bi dobili ombre efekt, od bijele do žute.

filter3

 Izvadite filtere i osušite ih. Kada su suhi, složite na četvrtinu i izrežite filtere kao na slici. Za jedna cvijet treba 6 filtera. Najobojaniji filter isjeckajte najviše, druga dva neka budu malo manje u špic, a zadnja tri nepravilno, tek blago izrezuckajte.

Na prvom ne trebate napraviti rup u sredini, a na preostalih 5 napravite.

filter4

Prvi filter smotajte po sredini i stavite u slamku, te ga pričvrstite zelenom ljepljivom trakom. Najbolje bi bilo da kupite baš ljepljive trake za cvjećare. One su najbolje za  ovu svrhu.

filter5

Sada jedno za drugim uvucute preostalih 5 filtera. Malo ih stisnite i naberite uz slamku te zalijepite za nju trakom.

filter6

Kada ste postavili svih 6 filtera vaš cvijet treba izgledati ovako. Slamku omotajte sa zelenom trakom i dodajte još koji listić.  Napravite ovakvih 1o cvjetova vaš buket je gotov.

Igrajte se i uživajte u kreativnosti!

filter2

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori