Priče života

Čujemo li sve što trebamo

lifeX.hr

indijanac

Jedan čovjek imao je vrlo dobrog prijatelja koji je bio Indijanac. kako je čovjek stanovao u gradu odlučio je pozvati prijatelja kod sebe i pokazati mu grad u kojem je stanovao. Tako su njih dvojica šetali gradom. Odjednom je Indijanac zastao i sav oduševljen okrenuo se svom domaćinu i rekao kako čuje cvrčka.

Njegov domaćin ga je začuđeno pogledao, okrenuo se oko sebe i rekao: “Ma nemoguće da usred ovolike buke automobila i galame koja bruji oko nas možeš čuti cvrčka!”

Indijanac ne reče ništa, nego laganim korakom dođe do malog grma i razmakne listove. Na grani je stajao cvrčak i pjevao. Domaćin se sagne i pogleda cvrčka sav u čudu.

“Kako je moguće da si ga čuo?”

Indijanac na to zatraži novčić i kada ga je uzeo u ruku i ispusti ga na pločnik. Novčić zazvči kada je udario o pločnik ! Prolaznici se zaustaviše i okrećući se prema mjestu odakle je dolazio zvuk palog novčića.

“Vidiš, ono što si naučio i što te zanima čuti ćeš, ma kakva buka bila:”  odgovori Indijanac

Život nam stalno šalje poruke, čuti ćemo ih ako vjerujemo da su tu. Najvažnije je slušati, zato probajte čuti i ono na što niste navikli i što možda ne očekujete. Otvorite svoje srce i svoj um  za nove, drugačije stvari, jer to što mi ne primjećujemo ne znači da ne postoji ili da se ne događa. Čuda su oko nas!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori