Slasno

Čokoladni bor od lisnatog tijesta

Razveselite svoje ukućane ili kolege s posla! Isprobajte recept za jednostavan i simpatičan bor od lisnatog tijesta, čokolade i lješnjaka.

Sastojci


  • 500 g lisnatog tijesta
  • 200 g čokolade za kuhanje (ili mliječne)
  • 50 g maslaca
  • 2 vanilin šećera
  • 50 g sjeckanih lješnjaka

Priprema


Čokoladu i maslac otopite na pari pa pomiješajte s lješnjacima i vanilin šećerom. Sjedinite sve sastojke i ostavite smjesu sastrane dok pripremate lisnato tijesto.

Oba dijela odleđenog lisnatog tijesta razvaljajte u oblik većeg pravokutnika. Sada svaki dio tijesta izrežite u oblik bora, kako je prikazano na slici.

Jedan bor stavite na veći lim za pečenje kojeg ste prekrili masnim papirom te ga premažite čokoladnom smjesom. Na to stavite drugi bor od lisnatog tijesta.

Zatim zarežite nožem grane bora, ali ne do kraja. Svaku granu uvijte kao spiralu.

Od ostataka tijesta možete napraviti dodatne ukrase za bor kao primjericu zvijezdu na vrhu bora i male rolice koje možete poslagati po sredini bora. Za rolice koristila sam čokoladni namaz.

Čokoladni bor od lisnatog tijesta pecite 15-20 minuta na 180 C°! Prije posluživanja bor možete dodatno ukrasiti snijegom i kuglicama (šećerom u prahu i šarenim čokoladnim bombonima).

 Uživajte u blagdanima.
 
 
 

Facebook komentari

Odgovori