Šareno

Čarobni spavanac u knjižari samo za one izdržive

Noć knjiga u Hoću knjigu

lifeX.hr

Jeste li se ikad nadali da će vas netko zaključati u knjižari kako biste cijelu noć imali sve knjiške naslove koji postoje samo za sebe? Deset će sretnika uoči Noći knjige doživjeti upravo to – a sve uz bogate poklon pakete, slasne grickalice i ukusne napitke te udobne vreće za spavanje.

Da se u Hrvatskoj slabo čita, znaju i vrapci na grani, a je li se štogod promijenilo nabolje saznat ćemo tijekom ovogodišnje Noći knjige kada će se predstaviti najnoviji rezultati istraživanja o čitanju. No bez obzira na porazne statistike, mladi i inovativni knjižarski lanac Hoću knjigu bogatim programom, koji uključuje predavanja o astronomiji, radionice za djecu, promocije domaćih i inozemnih autora, kvizove, ali i pravo spavanje u knjižari, kao debitanti visoko su podigli ljestvicu za ostale kolege iz branše.

“Ideja spavanja u knjižari rodila se nakon čitanja članka o poznatoj knjižari Waterstones u kojoj je, igrom slučaja, zaglavio jedan kupac. Nakon što je ostao zaključan u knjižari nakon radnog vremena, pomoć je pokušao dobiti putem društvenih mreža i izazvao čitav val poruka onih kojima je san prespavati u knjižari u blizini najdražih knjiških naslova. Waterstonesu nije preostalo ništa drugo nego organizirati spavanje u knjižari za nekoliko sretnika – a u tu smo se avanturu odlučili upustiti i mi iz Hoću knjigu”, objasnila je voditeljica marketinga Sanja Srdić.

Program Noći knjige u Hoću knjigu počinje već u 17 sati prikazivanjem nagrađivanog animiranog filma Ježeva kućica, a službeni dio završava u 22 sata predavanjem poznatog hrvatskog astronoma Koradea Korlevića. Tada počinje i zatvoreni dio programa isključivo za 10 sretnika koji će prespavati u knjižari.

“U svakoj smo knjižari htjeli organizirati barem jedno događanje, stoga će se po prvi put u svih naših sedam knjižara program paralelno odvijati. U Splitu i Varaždinu čitat će se Harry Potter, u City Centru, Areni i riječkom Toweru održavat će se Disney i PJ Masks radionice te druženje sa Super Wings maskotama za djecu, dok će Mala Bogovićeva (Bogovićeva 5) ugostiti prvu izložbu raznih izdanja Malog princa i to u romantičnom ugođaju pod svijećama. U našoj najvećoj knjižari u samom centru grada (Bogovićeva 7) održat će se i dvije promocije knjiga; “Vodim te u Tokio” domaće autorice Danice Juričić Spasović za najmlađe čitatelje te autorice famoznog trilera “Ne vjeruj svojim očima” inozemne autorice Sarah Pinborough, koju će moderirati književne blogerice Ana Jembrek, Dijana Kovačević i Andrea Cvjetković te prevoditeljica Jelena Pataki, dok će im se putem Skypea pridružiti i sama autorica iz Velike Britanije”, otkrila je Sanja Srdić.

No zašto bi se čak i najveći knjigoljupci upustili u spavanje u knjižari?

Odgovor se krije u maštovitom programu za spavače, mogućnosti cjelonoćnog čitanja svih naslova dostupnih u knjižari, no i bogatim nagradama kojima će se nagraditi njihov avanturizam.

Svi sudionici prvog spavanja u knjižari u Hrvatskoj dobit će bogate poklon pakete u kojima će se nalaziti najnoviji naslovi, grickalice i napitci za slastan boravak u knjižari, higijenske potrepštine za ugodno buđenje izvan doma, eksterni punjač za mobitel kako bi bili spremni za novi radni dan te poklon bon Hoću knjigu koji će moći potrošiti u jednom od svojih budućih posjeta knjižari. Za večernji dio programa zadužena je knjiška blogerica Ana Jembrek koja će knjigoljupcima pomoći da se upoznaju i otkriju svoje čitalačke navike, dok će voditeljica knjiškog kluba za mlade, Valentina Namesnik, za spavače održati jutarnji fitness tijekom kojeg će knjige imati ulogu utega. Očekujemo da će za sve prisutne ovo biti zaista nezaboravne iskustvo.

Cijeli program možete pročitati ispod, dok će potencijalni spavači svoju prijavu moći ispuniti na sljedećoj poveznici: https://goo.gl/forms/VPlk6ZNv3Bo8TUlx2

MEGASTORE, ZAGREB

PROGRAM ZA DJECU

17:00-18:00 Prikazivanje Ježeve kućice (prijava na: https://goo.gl/forms/axlAtc7XIKCweFZ62)

18:00-19:00 Promocija Danica Juričić Spasović

19:00-19:45 Radionica Bright Bugz (prijava na: https://goo.gl/forms/AxJQ2Pbr7fv8qBkm2)

20:00-21:00 Radionica Ministarstva Magije (prijava na: https://goo.gl/forms/9bBgIdaPUCrPxzpv2)

PROGRAM ZA ODRASLE

19:30-20:30 Promocija knjige “Ne vjeruj svojim očima”

21:00-22:00 Predavanje Koradea Korlevića “Meteoriti, kamenje koje pada s neba”

21:00-23:00 Hoću kviz – Harry Potter tematika (prijava na: https://goo.gl/forms/wXb2onw1ihTtfSXN2)

PROGRAM ZA SPAVAČE

22:00-23:00 Poseban Book Club

23:00-00:00 Lov na knjige

00:00-… slobodne aktivnosti

08:00-08:30 – knjiški fitness

MALA BOGOVIĆEVA, ZAGREB

Noć knjige pod svijećama

18:00-20:00 Izložba raznih izdanja Malog princa

CITY CENTAR WEST, ZAGREB

18:00-19:00 Disney/PJ masks radionica (prijava na: https://goo.gl/forms/5HULuwCz4AkNtjEI2)

ARENA CENTAR, ZAGREB

18:00-21:00 Druženje sa Super Wings maskotama

TOWER CENTAR, RIJEKA

18:00-19:00 Disney čitaonica (prijava na: https://goo.gl/forms/gOztABA1SZlXhSe13)

HOĆU KNJIGU, VARAŽDIN

Noć knjige pod svijećama

18:00-20:00 Večer čitanja Harryja Pottera

JOKER CENTAR, SPLIT

18:00-21:00 Večer čitanja Harryja Pottera

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori