Životne spoznaje

Niti ne znamo što sve možemo postići

lifeX.hr

bolje

 Bez obzira što smo postigli u životu, postoji još toliko toga što možemo postići.

To znači da bez obzira imate li 13 godina ili 72 godine, ono što ste napravili jučer može biti sjajno, no ono što možete učiniti sutra može vas iznenaditi jer može biti još bolje. Pa čak i ako ste otkrili lijek protiv neke bolesti ili osvojili Nobelovu nagradu za mir, uvijek ima nešto što čeka da bude otkriveno.

Naravno, da trebamo biti ponosni na naša postignuća i slaviti naše pobjede protiv raznih izazova, ali nikada ne bismo trebali ostati živjeti na staroj slavi i biti potpuno zadovoljni. Zašto? Zato što je svatko od nas sposoban učiniti više nego što mislimo.

Problem je u tome što se osjećamo limitiranima. Osjećamo da je naš potencijal toliko daleko od nas. Često zapnemo u našoj negativnosti da nam se čini gotovo nemoguće učiniti više. Ali nije,  niti jedna od naših limitacija nas ne čini manje vrijednima.  Ovo je jedan od najvažnijih principa u spiritualnom životu. Čak i s našim limitacijama, uz naš ego i naše negativnosti,ipak možemo postići više nego što smo postigli dosada jer ne živimo da budemo savršeni, nego da budemo bolji.

Ne moramo postati savršeni kako bismo pokazali više pažnje za osobu pored nas. Ne moramo ukloniti svoj ego prije nego počnemo davati malo više nego što smo to činili jučer. Ne moramo postati svetac kako bismo živjeli naš život malo više u službi drugih.

Naša negativna strana će nas uvijek navoditi da tražimo razloge zašto ne možemo biti danas bolji nego što smo bili jučer.

Jednostavno trebamo reći tom negativnom glasu u našoj glavi: “Da, znam da imam ego. Znam da ponekad činim negativne stvari. Znam da sam sebičan/na… Ali u isto vrijeme i dalje vjerujem da mogu učiniti sve što je moguće. Vjerujem da mogu učiniti više.

YB

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori