Zdravlje

Britanski kardiolog šokira svoje pacijente kada im kaže ovo

lifeX.hr

slanina

Da ne treba slijepo vjerovati znanosti i  slušati svaki savjet dokazuje i britanski kardiolog dr Aseem Malhotra koji kaže da tvrdnje kako su masti štetne za zdravlje jer začepljuju arterije, povećavaju rizik od bolesti srca, uzrokuju gojaznost, zapravo uopće nisu točne.

 

I ne samo ono, sve više je zagovornika da se u prehranu vrati mast. Umjesto masti imamo novog neprijatelja broj 1 za naše zdravlje, a to je šećer.

Dr Malhotra tvrdi da su punomasni proizvodi dobri za zdravlje i da postoje brojni dokazi koji pokazuju da masti ne samo što ne dovode do srčanih problema, već štite od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2. Zbog toga on svoje pacijente ohrabruje da izbjegavaju light proizvode.

“Savetujem im da jedu punomasne proizvode i namirnice koje sadrže zasićene masti. Kada im još napomenem da se drže podalje od svega što navodno snižava kolesterol, gledaju me začuđeno”, kaže kardiolog.

Sada su se svi okrenuli prema šećeru i znanstvenici tvrde da je šećer glavni uzrok pretilosti kod djece. Masti više nitko ne spominje.

U prilog tome govori i činjenica da se oko 23 % populacije u Švedskoj pridržava režima ishrane koji podrazumijeva punomasne proizvode i što manje šećera.Ovim načinom prehrane broj ljudi s viškom kilograma u Švedskoj se postupno smanjuje.

Istraživanja Švedskog zdravstvenog vijeća pokazala su da je upravo ovakav režim ishrane najbolji, ne samo za skidanje kilograma, nego i za smanjivanje rizika od kardiovaskularnih bolesti kod pretili ljudi.

Što sada reći nakon ovoga. Ako ste gladni narežite si malo domaće pancete ili slanine i uživajte u mastima, odbacite light proizvode, ali i sve one instant proizvode koje jedemo i koje su pune šećera. Izgleda da su naše bake i djedovi i bez znanosti znali što je bilo dobro za njih.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori