Šareno

Bickli od štapića od sladoleda

lifeX.hr

 

Kada pojedete 10.000 sladoleda i ostane vam 10.000 štapića, što bi mogli s njima? Obrtnik  Sun Chao iz Kaiyuan sa sjeveroistoka Kine je odlučio napraviti bicikli. Za taj pothvat trebalo mu je 4 mjeseca, no Sun ne žali niti jednu minutu utrošenu u slaganje ovog 1,5 m dugog, 0,95 m visokog i 25 kg teškog bicikla. Iako je manji od prosječnog bicikla radi jednako dobro. Jedini metalni dijelovi na ovom biciklu su lanac i ležajevi. Kada ga je ponosni vlasnik provozao po lokalnom trgu, svi su bili oduševljeni. Iako vožnja na drvenim kotačima nije baš ugodna za neke dijelove našeg tijela, Sun sa svojih 90 kg bezbrižno se vozio punih 20 minuta.

Ljubav prema štapićima od sladoleda pokazao je još sa 12 godina kada je napravio prvu kutiju za maramice, a do danas ima izrađeno toliko toga no ovaj bicikli mu je prvi veći izazov.  Sada razmišlja poslati pismu za Guinnessovu knjigu rekorda kako bi se priznao ovaj njegov jedinstveni pothvat nakon čega kreće u jedan odvažniji projekt, automobil od štapića.

Za one koji se još pitaju kako je uspio pojesti 10.000 sladoleda, ne brinite se, nije morao pojesti toliko sladoleda kako bi osigurao materijal za gradnju, već je štapiće kupio zasebno!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori