Muški svijet

Auti o kojima smo sanjali postali stvarnost

lifeX.hr

Toyota7

Nekada smo ovakve automobile gledali u SF filmovima i maštali o njima, a sada su postali stvarnost. Pogledajte samo kako ta stvarnost izgleda. Genijlna je zar ne?

Ekipa iz Toyote predstavila je svoj futuristički Concept-i za koji smatraju da  će  2030. biti na tržištu. Njihova glavna filozofija u stvaranju automobila je da vožnja bude zabava. Tako su umjesto vanjskog dizajna u kreiranju krenuli od kokpita koji treba pružiti vozaču potpuno uživanje. Cilj im je da se auto u potpunosti prilagodi potrebama vozača, pa čak da prepoznaje i kako se vozač osjeća. Za to im je bio potreban razvoj umjetne inteligencije koja će pamtiti sve navike vozača i pružiti mu baš ono što treba. Kažu da će Concept-i čak prepoznat i vozačeve emocije (pitamo se hoće li se potruditi i razveseliti nas kada smo tužni kakvim sočnim vicom op.a)

Zanimljivo je da će ekrani i informacije biti vidljivi svuda u autu, gdje god vozaču bude potrebno, a o izgledu, udobnosti i estetici nema se što drugo reći osim da su jednostavno savršeni. Gdje god bacite pogled rastopite se od ljepote.

Jedina mana ovom konceptu je što ćemo morati čekati 13 godina da se pojavi, a u međuvremenu tko zna kako će ga još poboljšati, možda će mu dodati i opciju letenja!?!

Eto već sada znamo kako će biti dobro u budućnosti pa je možemo čekati s optimizmom barem što se automobila i tehnike tiče.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori