Zdravlje

Ah taj alkohol!

lifeX.hr

Nakon svih ovih praznika svima treba detoksikacija, no kada govorimo o alkoholičarima onda je to posve drugačija priča. Svi znamo koliko alkohol šteti našoj jetri. Prema istraživanju britanskog Liver Trust-a, a koje prenosi BBC, detoksikacija ili apstinencija alkohola u vremenu od jednog mjeseca je potpuno besmislena i nekorisna, i uopće ne pomaže jetri da se oporavi. Umjesto toga svaki bi alkoholičar trebao apstinirati nekoliko dana tjedno i to kroz cijelu godinu.

Da li će ova nova saznanja uvjeriti i osvijestiti alkohololjupce da na tjednoj bazi svojoj jetri osiguraju odmor, nismo baš sigurni. Kao i u svakoj ovisnosti tako i alkoholizmu većina ovisnika ili polu-ovisnika jako teško će prestati piti, najčešći odgovor je: „Probao sam al ne mogu“!

A onda kada se dogode zaista loši nalazi, kada krenu bolesti u trenutku se okrenemo potrazi za zdravljem i prestajemo piti ili pušiti, tada se sve može!

Zato prije nego kažete da nešto ne možete, zastanite na tren pa se pitajte da li je to stvarno istina ili samo vaš izgovor!

Živite zdravo, suludo je uništavati vlastito tijelo i vlastiti život, zar ne?!

 

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori