Događanja

86-godišnji veteran promijenio sudbinu sela

lifeX.hr

Teško je vjerovati da jedan čovjek može promijeniti sudbinu cijelog sela. Huang Yung-fu, 86-godišnji veteran je učinio upravo to.

Huang živi u predgrađu tajvanskog grada Taichung, u zajednici koja je bila namijenjena nacionalnoj vojsci 1940-ih i 50-ih godina. Tijekom vremena ovo naselje se polako mijenjalo i postalo mjesto gdje vojni veterani stalno žive. Kako bi upotpunio svoje slobodno vrijeme Huang je počeo slikati. Prvi puta je uze kist prije dvije godine. U početku vrlo sramežljivo i daleko od pogleda Huang je polako počeo graditi svoje carstvo boja. Slikao je sve, biljke, životinje, TV ličnosti, priče iz njegovog života. Stari hangari i kuće koje su propadale tako su poprimile nivo izgled. Ubrzo je sve ovo otkrio jedan student sa obližnjeg sveučilišta. On je bio oduševljen bojama i načinom kakao je Huang slikao. Uskoro se priča počela širiti okolicom poput virusa. Pohvale i divljenje drugih dalo je snage i motivacije Huangu da slika dalje i dalje.

S vremenom je predivna priča o samoukom umjetniku „pukla“ ne samo po Taivanu nego i po svijetu. Tako je ovo malo naselje preraslo u glavnih turističkih atrakcija na Tajvanu. Rainbow Village, kako su ga nazvali sada je naveden kao nešto što se mora vidjeti kada se dolazi u Taivan.

Eto, ako nemate dugog posla kist u ruke i izrazite svoju kreativnost, ako vam dozvole možda i vi od svog kvarta napravite mjesto koje će postati prava turistička atrakcija,ako vas prije toga ne zatvore, jer znate kako je kod nas, nema razumijevanja za umjetnost i slobodu izražavanja.

🙂

via: odditycentral.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori