Zdravlje

7 razloga zašto trebate jesti ananas

lifeX.hr

ananas

Ananas je prava mala bomba sa zdravim hranjivim tvarima koje nas štite od mnogih bolesti.  Odličnog je okusa,  sadrži veliku količinu vitamina A i C, vlakana, fosfora, mangana, kalija i kalcija, beta karotena i antioksidanasa.

1. Zaštita od karcinoma i drugih bolesti
Ananas je bogat sa antioksidansmai koji uništavaju slobodne radikale i sprečavaju oštećenje stanica. To daje snažnu zaštitu protiv teških bolesti, uključujući aterosklerozu, bolesti srca, artritis, te razne vrste karcinoma.

2.  Odličan kod upala i infekcija
Sadrži puno vitamina C i bromelina,  enzimi razgrađuju proteine ​​i pružaju snažnu zaštitu protiv bakterijskih infekcija. Jedite više ananas za ublažavanje simptoma prehlade i kašlja.

3. Jača kosti
Ovo nevjerojatna voće puno je mangana, važanog za strukturu kostiju i vezivnog tkiva. Šalica sok od ananasa daje oko 73% preporučenog dnevnog unosa mangana.

4. Štiti oči i vid
Ananas sadrži beta karoten, važan za oči. Jedite više ananas za bolji i jasniji pogled.

5. Poboljšava probavu
Ananas sadrži bromelin, vitamin C i vlakna, važni za pravilno funkcioniranje probavnog trakta.

6. Smanjenje visoki krvni tlak
Jedite više ananas ako pate od hipertenzije. Ovo voće je bogato kalijem i natrijem, elementi koji imaju sposobnost  reguliranja krvnog tlak.

7. Odličan za  kožu
Veliki sadržaj vitamina C  može kloniti sve tamne mrlje i sivi ten, pojačava proizvodnju kolagena, smanjuje crvenilo i čini kožu čvršćom i elastičnijom.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori