Životne spoznaje

6 zajedničkih navika nesretnih ljudi

lifeX.hr

deoresija

Sreća nije nešto što dobiješ ili ne, ona dolazi iz vlastitih akcija. Velika je pogreška koju više-manje svi radimo, pokušavamo naći sreću negdje izvan nas. Mislimo da ćemo biti sretni ako kupimo odjeću koja nam se sviđa, ili nađemo pravog partnera, ili novi auto, ili što li već. Ali to nije točno. Sreća se može pojaviti, ali će jednako tako brzo i nestati. Sreća dolazi iznutra, to je naše stanje bez obzira na vanjske okolnosti.

A koje su navike nesretnih ljudu

1. Kritičnost

Često kad smo nesretni biti ćemo jako kritični prema drugima kako bi i oni bili zbog toga nesretni kao i mi. Vrlo često samo kritični i prema sami sebi i ubijamo se kritikama i osuđivanjem. Shvatite da i vi i svi drugi rade greške i to je normalno. Greške su tu da nas nauče i da nakon njih postanemo pametniji. Zato više cijenite druge i sebe.

2. Ovisnost

Umjerenost je ključ. U redu je opustiti se uz pivo i dobru hranu na kraju dana, ali ne dopustite da se ti užici pretvore u ovisnosti kojom punimo naše vlastite rupe. Nikada ih tako nećemo napuniti, one će s vremenom postati sve veće i veće.

3. Zarobljenost u prošlosti

Prošlost je prošla i više je ne možemo ispraviti. Ako se stalno vraćamo u prošlost i ubijamo pitanjem zašto samo ovo ili ono, gubimo svjesnost sadašnjeg trenutka. Prošlost služi da naučimo i da je ostavimo na miru. Ako smo stalno tamo propuštamo sadašnjost i trenutke koje možemo stvarati.

4. Zabrinutost

Briga je zlouporaba mašte. Kada brinemo o tome što novi dan donosi i fokusiramo se na sve negativnosti koje nam se mogu dogoditi od života sami radimo kaos i privlačimo baš te negativnosti. Treba imati više vjere u život i dobre stvari. U životu samo imali toliko problema, izazova i događaja i sve smo prošli.

5. Strah

Ako dopustite da vas strah vodi kroz život nikada nećete otkriti sav svoj potencijal. Strah blokira, to je jedna od najnegativnijih emocija koja nas sputava. Maknite je, usudite se riskirati, fokusirajte se na ljepote i vjerujete u sebe.

6. Ogovaranje i tračanje

Svako ogovaranje i tračanje drugih govori samo o nama i tome koliko smo mi nesretni i negativni. Voditi brigu o drugome znači da nam je naš život toliko jadan da se moramo fokusirati na tuđi život. Ogovaranje ima cilj degradirati druge kako bi se mi osjećali bolje. Kada bi samo znali koliko zapravo u tom trenutku energetski radimo loše sami sebi nikada nam ne bi palo na pamet tračati.

A sada razvucite osmijeh i prigrlite svoje izazove!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori