Hoteli/restorani

2,5 metra širine hotel za zaljubljene

lifeX.hr

Na 2,5 metara širok i sa samo 53 kvadratnih metara površine,  Eh Häusel (vjenčana kuća) u Ambergu, u Njemačkoj  najmanji je svjetski hotel s pet zvjezdica.

Izvana, Eh Häusel izgleda kao da je gurnut u uski prostor između dvije susjede zgrade, ali zato kada uđete ostanete impresionirni ljepotom, toplinom i raskošnim namještajem. Hotel je smješten na 6 etaža i ima sve značajke koje krase luksuzni hotel od 5 zvjezdica.

Gosti dolaze iz svih krajeva svijeta,Meksika, Kine i žele provesti noć u ovom malom hotelu posebno namijenjenom tek vjenčanim parovima. Vjerovali ili ne Eh Häusel u potpunosti je rezerviran mjesecima unaprijed. Naravno, to je dijelom i zbog činjenice da je toliko mali da prima samo jedan par u isto vrijeme. Zamislite osjećaj, biti sami u cijelom hotelu!?

Vjenčana kuća nije uvijek bila luksuzni hotel. Izgrađena je 1728. u vrijeme kada je gradsko vijeće Amberga odlučilo da se parovi mogli vjenčati samo ako su vlasnici neke zgrade tj. prebivališta. Snalažljiv trgovac došao je do ideje da izgradi malu i jeftinu kuću u 2,5 metar prostora između dvije zgrade koju će ponuditi mladim parovima koji su se željeli vjenčati. Živjeli bi u kući nekoliko tjedana, a onda bi kuću prodali drugom paru koji su se htjeli vjenčati. Kako je kuća stalno mijenjala mladence postala je poznata kao kuća vjenčanja. Već postoji i legenda koja kaže tko provede jednu noć u Eh Häusl živjeti će sretno i zadovoljno i nikad ne se neće rastati.

Dragi parovi, pravac u Eh Häusl, jedna noć je samo 240 eura, što je to spram sreće u cijelom životu!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori