Životne spoznaje

Način kako doživjeti ispunjenje možda vas iznenadi

lifeX.hr

zahvalnost

Gledajući oko sebe svijet oko nas izgleda podosta nesretan i nezadovoljan. Svi težimo nečem, svi čekamo nešto i mislimo kako ćemo biti sretni kada jednog dana budemo imali to i to. A život tako ne funkcionira!

Činjenica je da mnogi od nas vjeruju da ćemo biti ispunjeni ako dobijemo ono što želimo, no ako to i je istina, kako je moguće da je tako mnogo onih koji se čine da ” imaju sve “, no još uvijek su nesretni? Većina nas poznaje osobe u našim životima koji na površini, čini se, imaju sve što čovjek može poželjeti – možda su stekli veliko bogatstvo, imaju posao snova ili sjajnog partnera, no ipak se čine nezadovoljnima. Ne trebamo gledati daleko da vidimo gotovo svakodnevne primjere takvih ljudi, dovoljno je samo da pročitamo vijesti o poznatima i naći ćemo puno ljudi koji su dosegli velike visine, a osjećaju se praznije nego ikada, i ono što je još gore okreću se destruktivnom ponašanju.

Uz sve ove činjenice koje su nam tu svima pred očima, postaje nam jasno da “imati sve ” ne mora biti recept za ispunjenje. Jer što nam vrijedi imati “sve”, ako to ne možemo održavati i uživati u tome?

Veliki mudraci nas uče da ispunjenje ne ovisi o tome što imamo, nego o našoj sposobnosti da to cijenimo.  Kako to objasniti?

U ljudskoj je prirodi uzimati velike blagoslove koje imamo u našem životu zdravo za gotovo, a često čak ih i ne primjećujemo. Koliko puta ste zahvalili na zdravlju, ljubavi, partneru, poslu kojeg imate, prilici koja vam se pruža, autu koji vas lako može odvesti gdje trebate, domu kojeg imate, prijateljima oko vas, jagodama na tanjuru.

No cijeniti ono što imamo može ići i mnogo dublje. Koliko nas razmišlja o činjenici da samo 15 % svjetske populacije ima tekuću vodu i struju u svojoj kući? Koliko nas je zahvalno za čak i malo novaca koje imamo na našim bankovnim računima, znajući da je to više nego što većina svijeta ima upravo sada, u ovom trenutku? Kada vidimo prelijepu sliku, možemo odvojiti trenutak kako bi se divili i cijenili to djelo, no koliko nas osjeća zahvalnost da imamo oči kojima vidimo tu ljepotu?

Ne postoji ograničenje koliko možemo cijeniti stvari koje imamo. I zato ne postoji ograničenje za ispunjenje. Zahvalnošću prema onome što imamo širimo naše kapacitete ispunjenja jer cijeniti ono što imamo ne samo da stvara ispunjenje, to i JEST ispunjenje.

Samo na taj način, jasnim osvještavanjem ljepota i velikom zahvalnošću na svemu, možete dozvati sreću u vaš život i ono što je najvažnije, dobiti još i više i u konačnici i zadržati sve to. Nema drugog puta!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori