Kreativnost

Napravte školjke od voska

lifeX.hr

svijeca6

Volite li svijeće? Ljetno vrijeme, terasa ili balkon, topla noć, čaša crnog vina, netko kraj vas, more šumi u daljini…. i što vam još treba? Svijeće, naravno!

Ne bacajte ostatke starih svijeće, uz pomoć pijeska, školjki (jakobove kapice) i fitilja možete napraviti svijeće koje će izgledati kao školjke. Postupak je lak. Treba vam malo vlažnog pijeska u kojeg će te sa školjkama otisnuti modlu. Štapićem napravite rupu u koju će te ugurati fitilj, a gornji dio zavežite na štapić. U tu modlu u pijesku istresite rastopljeni vosak i pričekajte da se ohladi.

Priznajte da je ludo

Volite li čipku?

Kada se vosak dovoljno stisne, izvadite ga iz pijeska i očistite. Vaše svijeće su gotove. U vosak, dok je mlak možete staviti i koju kap eteričnog ulja pa će vam te svijeće i mirisati.

Ako vam se baš i ne da raditi modle u pijesku,  jednostavno u školjke ulite vosak, a prije toga stavite fitilj na dršci (kao u malim lučicama). I to je odlično riješenje za duge morske noći!Ako vam se ništa od toga ne sviđa, ah, onda uživajte kako želite, neka budu bilo kakva svijeća  😉

svjeca

svjeca1

svjeca2

svijeca3

svijeca4

svj

via: instructables.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori