Događanja

11 najluđih skulptura na svijetu

lifeX.hr

Umjetnost je skoro pa bezgranična i to je čini tako nepredvidivom i predivnom. Granice umjetnosti su tek granice u umjetnikovom umu, prostor dokle doseže mašta. Gdje je bio umjetnikov um dok je stvarao sve ove skulpture nije nam poznata, ovdje tek imamao rezultata promišljanja i poimanja svijeta. A rezultata je zanimljiv.

Ova debela žena zapravo je oblak, Cumulus. Naime tako oblake vidni njemačka umjetnica Miriam Lenk.

 Skulptura  Sveti  Wenceslas i naopaki konj djelo je  David Cerny  i nalazi se u  Pragu.

 Ova krava smještena je u Budimpešti na Vorosmarty trgu. Poput otopljnog plavog sladoleda!

Još jednom otkačeni  David Cerny!

De Vaartkapoen  autora Toma Franzen,  iCommunauté Française u Molenbeek je odala počast  buntovnoj strani Brisela. Naslov  skulpture je sleng  kojim se nazivaju ljudi rođeni u Molenbeek, “de Vaart” znači “kanal” i “kapoen” znači bezobrazan.   Mjesto: Brisel, Belgija

Divovska skulptura sedam mjeseci stare bebe autora  Marc Quinn pod nazivom ‘Planet’ u Chatsworth House, Derbyshire, Engleska

“Vigelandsparken” u Oslu, Norveška.

Skulptura „Buđenje“ koju je napravio J. Seward  Johnson 1980 za Međunarodnu izložbu skulptura u Washingtonu. Za stalno je postavljena na plaži rijeke Potomac.

Ovaj kontroverzni komad umjetnosti napravio je najpoznatiji talijanski živi umjetnik, Maurizio Cattelan. Skulptura službeno nazvan L.O.V.E. ali popularno poznat kao srednji prst,  ima oblik ogromne ruke, lijepo oblikovane od Carrara mramora . Isti materijal koristio je i Michelangelo i Bernini. No, njegova srednji prst je vrlo ne-renesansno, već predstavlja  gestu prezira.

La Trobe: suvremeni prikaz Charles La Trobe u Melbourneu središnjem (Ta privremena instalacija je uklonjena a skulpturu je preuzeo La Trobe University).

Palac u Parizu u blizini Arc de La Defense

Pravi život- umjetničkog rad ispred zgrade Ernst & Young u Los Angelesu

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori