Trend

10 stvari kojih se trebate pridržavati

lifeX.hr

koza   Vjerujemo da ste početkom siječnja donijeli mnogo odluka, no kako to uvijek biva vjerojatno je većina toga ostalo samo prazno slovo na papiru. Kako nam ništa neće pasti s neba, za sve se treba potruditi, no početak siječnja je bio tako depresivan i vam se nije dalo truditi za ništa. Sada kada je taj najdepresivniji mjesec ipak na odmaku, možda je sada bolje vrijeme da si ipak zadate neke promijene. Danas vam predlažemo što bi trebali osigurati ako želite biti lijepi i njegovani, a to svakako možete. Ljepota nije samo genetski uvjetovana, lijepu kožu treba njegovati i stvarati

Nikada ne spavajte sa šminkom

To ste čuli sto puta i sto prvi puta ste opet legli našminkani. Zar je tako teško skinuti šminku prije spavanja. To bi vam trebalo biti jednako tako uobičajeno kao što skidate stvari koje ste nosili preko dana i oblačite pidžamu.

Koristite tri koraka u njezi kože

Iako je skinuti šminku jako važno, kada prođete dvadeset i neku, nikako ne bi smjeli biti bez tonika i dobre hidratantne kreme. To uvijek morate dati svojoj koži prije spavanja.

Svaki dan koristite kremu s UV filtrima

Bez obzira da li je vani ljetni sunčani dan ili tmurno jesensko jutro, na vašem licu mora biti krema s UV filtrom jer najveći neprijatelj vaše kože je UV zračenje. Stoga zaštitite vašu kožu što je više moguće. Ako ne volite umjetne, koristite prirodne UV filtre.

Usudite se ono što do sada niste

Već godinama se šminkate jednako, bez obzira na prigodu, modne trendove ili garderobu. Najsigurniji ste kada se našminkate po svom. A da se malo odmaknete od te filozofije? Možda bi trebali malo eksperimentirati i otkriti da vam nešto bolje stoji. U tu priču uključujemo i boju kose i frizuru. Nemojte se bojati promjena. Dati će vam novi vjetar u leđa.

Očisti svoju kozmetički torbu i svu šminku

U svojim svakodnevnim rutinama zaboravima da i naša šminka i kozmetička torbica ima rok trajanja. Bacite staru šminku, operite četkice, očistite torbu, pazite na to jer kada se jednom zarazite, poludjeti će te što prije niste obratili pažnju na to. Znate li samo koje sve posljedice može imati jedna obična upala oka!

Imajte uvijek lijepo lakirane nokte

Bez obzira kratki ili dugi lijepi nokti su ukras žene. Ako ih volite lakirati, uživajte u tome, ali ne dozvolite da se dogodi da vam lak popuca,oguli se i vi tako što i dalje držite na noktima. Ako nemate vremena imati lijepe lakirane nokte, onda je bolje furati naturalni izgled. Sve je bolje nego imati pola laka na noktima.

Masirajte lice i tijelo

Probajte osigurati redovito odlaziti na masažu tijela, a masažu lica možete napraviti i sami. Dok gledate TV uzmite prirodnog ulja (bademovo, arganovo, divlje ruže…) i masirajte vaše lice. Koža će s vremenom postati ljepša, zategnutija, zdravija i sjajnija (masaža lica).

Koristite aparat za trepavice

Ako baš i ne volite puno šminke, dobar puder i lijepo našminkane trepavice biti će sasvim dovoljne za prirodan izgled. Da bi vam pogled bio zanosniji koristite aparatić za zavrtanje trepavica. Pogled će vam biti potpuno drugačiji. A ako do sada nikada niste stavile umjetne trepavice, iskoristite neki večernji event i stavite ih. Uživajte u tim malim ženskim ritualima.

Redovite koristite piling

Piling je odličan načina da poboljšate izgled svoje kože. Skinuti mrtve stanice pa kožu dobro nahraniti osigurati će te da vaša koža zabljesne. Piling napravite samo, toliko recepata imate, od šečera u medu, do palente u žutanjku Nakon što ste kožu dobro istrljali i isprali vodom, umjesto raznih kupovnih krema i losiona za tijelo prepuni konzervansa i drugih štetnih tvari koristite prirodna ulja koja će te staviti na mokru kožu. Ako ste imalo spretni i imate znanja, sami si za svoju kožu napravite miks ulja u kombinaciji s eteričnim uljima. Rezultati će biti vrlo brzo vidljivi.

Prestanite pušiti

Ok, znamo da je ovo najteži dio priče, ali svakako bi trebali imati želju prestati s ovom lošom navikom. Koliko je štetna ne samo za vašu kožu, nego za cjelokupno zdravlje, znate i sami. Bespredmetno je o tome pričati! Recite jednom zauvijek stop cigaretama.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori